Тесла ще увеличи размера на на най-голямата в света литиево-йонна

...
Тесла ще увеличи размера на на най-голямата в света литиево-йонна
Коментари Харесай

Най-голямата батерия в света ще стане още по-голяма

Тесла " ще усили размера на на най-голямата в света литиево-йонна батерия, откакто управляващите в Австралия взеха решение да опитат да стабилизират с сходен ход електропреносната мрежа в страната, оповестиха " Блумбърг " и " Файненшъл таймс ".

Френската компания за възобновима сила " Неоен " разгласи, че се е сключила контракт с " Тесла " за увеличение на мощността на 100-мегаватовата материя с още 50% до 150 мегавата.

Този развой ще се подкрепи от австралийското държавно управление със сума в размер до 72 млн. австралийски $ (близо 48 млн. щатски долара). Част от тях ще бъдат предоставени като заеми.

Вече има планове в Съединени американски щати и другаде по света, които конкурират построеното в края на 2017 година (само за 100 дни) оборудване. Целта ѝ беше в щата Южна Австралия да се реши енергийната рецесия, защото управляващите от години имат проблем с електроснабдяването.

Възход, само че на каква цена

Свързаната с ветропарк батерия може да доставя електричество на 30 хиляди семейства в продължение на час при нужда. Според френския ѝ оператор тя е икономисала на потребителите 50 млн. австралийски $ в първата година.

" Файненшъл таймс " отбелязва, че Австралия претърпява напредък на възобновимата сила, с която се създава над една пета от електричеството ѝ. Инсталацията на такива мощности в последните две години върви до пет пъти по-бързо, в сравнение с в Съединени американски щати, Китай или Европейски Съюз, в случай че се съотнесе с популацията на страната, съгласно отчет на Австралийския народен университет.

Според оператора на енергийния пазар на Австралия обаче внезапното увеличение на такива планове може да дестабилизира мрежата. Тази заплаха тревожи австралийските управляващи от 2016 година, когато стихия остави без ток цяла Южна Австралия.

" Неоен " в това време работи и по лични планове с обща мощ 900 мегавата и първични вложения за 1 милиарда австралийски (680 млн. щатски) $ в Южна Австралия, написа " Блумбърг ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР