Tesla обяви, че е доставила 254 695 автомобила през второто

...
Tesla обяви, че е доставила 254 695 автомобила през второто
Коментари Харесай

Затварянето на фабриката на Tesla в Шанхай заради Covid спря възхода на компанията

Tesla разгласи, че е доставила 254 695 автомобила през второто тримесечие на 2022 година, което е към 18 % спад по отношение на предходното тримесечие. Докладът, който беше оповестен на уеб страницата на Tesla значи завършек на съвсем двегодишна серия от рекордни тримесечни доставки за компанията на Илон Мъск. Причината за това са продължителните прекъсвания на фабриката на компанията в Шанхай, свързани с Коронавирус.

От Tesla споделят, че колите Model 3 и Model Y съставляват 238 533 от тези доставки, до момента в който 16 162 са за транспортните средства Model S и Model X. Що се отнася до индустриалната страна на нещата, Tesla твърди, че е съумяла да направи общо 258 580 автомобила.

Китай e от решаващо значение за издигането на компанията до статута й на един от най-ценните производители на коли в света. Но Shanghai Gigafactory на Tesla беше сложена в видимо безкрайна верига от отваряния и затваряния през последните месеци, което се дължеше на Коронавирус ограниченията.

През март Tesla затвори фабриката си в Шанхай за два дни на фона на скока на случаите на COVID-19 и по-късно още един път през април, до момента в който Шанхай продължава да се бори с блокажа в целия град. Заводът в Шанхай е най-големият на компанията, произвеждащ както Model 3s, по този начин и Model Ys.

Tesla неотдавна отвори първата си европейска фабрика в Берлин, Германия, и организира „ кибер родео “, с цел да отпразнува огромното разкриване на своята Gigafactory в Остин, Тексас – и двете могат да оказват помощ за компенсиране на индустриалните проблеми, породени от обвързваните с Коронавирус блокировки в Шанхай. Мъск неотдавна разказа и двете заводи като „ великански пещи за пари “, които „ губят милиарди долари “, защото рестриктивните мерки на веригата за доставки не престават да попречват проектите на компанията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР