Tesla не успя да постигне целта си за 50% ръст

...
Tesla не успя да постигне целта си за 50% ръст
Коментари Харесай

Tesla не успя да постигне целта си за 50% ръст на годишна база

Tesla не съумя да реализира задачата си за 50% растеж на годишна база, откакто е доставила малко над 1,3 милиона автомобила през 2022 година Компанията се стремеше към почти 1,4 милиона доставки, с цел да реализира задачата си, което демонстрира, че транспортните и логистичните провокации не престават да изтезават компанията за електрически автомобили.

Tesla съобщи, че е доставила 405 278 автомобила през четвъртото тримесечие на 2022 година, което включва 17 147 автомобила Model S и X и 388 131 автомобила Model 3 и Y. Анализаторите на Wall Street предвидиха 415 000 транспортни средства, доставени през тримесечието. За годината компанията е доставила 66 705 автомобила Model S и X и 1 247 146 автомобила Model 3 и Y.
-->
Анализаторите предвидиха 1,8 милиона автомобила, доставени за годината, само че макар по-ниските резултати, това е още едно рекордно тримесечие за производителя на електрически автомобили.

Годината за Tesla беше изпълнена с редижа провокации - едва търсене, застаряваща гама и засилена конкуренция от страна на производителите на остарели коли. Покупката на Twitter от Мъск докара до следващ внезапен спад в цената на акциите на Tesla, които паднаха с цели 65% през годината. Разгромът понижи милиарди от личното чисто благосъстояние на Мъск, което го направи и първия човек, изгубил 200 милиарда $, съгласно Bloomberg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР