Tesla купи парцел за строителството на завод в Германия. Gigafactory

...
Tesla купи парцел за строителството на завод в Германия. Gigafactory
Коментари Харесай

Заводът на Tesla в Германия: Процесът е в ход!

Tesla купи имот за строителството на цех в Германия. Gigafactory 4 ще бъде ситуиран в региона Grunheide, на 40 километра от Берлин. Този цех няма да бъде наименуван първият в Европа, тъй като сглобяване на Model S и Model X се прави във фабриката на Tesla в Тилбърн, Холандия от 2015 година. Този в Германия обаче ще е много по-различен. Съветът на шефовете на американската компания се съгласи да закупи имот от 300 хектара. Предварителната му цена е малко по-малко от 41 милиона евро. Gigafactory 4 ще стартира произвеждане в цялостен цикъл. Фирмените проекти са леярство и завод за сплескване, както и завод за боядисване. Тук ще се създават седалки и пластмаси, както и батериите, електродвигателите и окончателния монтаж.

Заводът възнамерява да създава седан Model 3, кросоувър Model Y, както и модели, които ще се появят по-късно. Първо, заводът ще може да обезпечи към 3 000 работни места с следващо нарастване на броя на служащите до 8-12 хиляди Очакваният мащаб на производството на коли е 500 000 годишно. Местните управляващи позволиха компанията да построи завода с огромен възторг. „ Такава инвестиция е неповторима опция за нас “, разяснява кметът Арне Кристиани. - Тя дава опция на младежи с положителни познания или с висше обучение да останат в нашия район. През последните години те бяха лишени от подобен избор. "

В допълнение, гостоприемството на локалните представители също може да бъде повлияно от случай, пропуснат преди две десетилетия, когато BMW взеха решение да построят фабрика тук, а не в Лайпциг. Но към момента има спънки. Първо, някои локални поданици към момента могат да се опълчват. Точно това се случи, когато на 18 януари няколкостотин жители излязоха на улиците, с цел да стачкуват против постройката. Причината за демонстрацията е страхът за локалното водоснабдяване, които новият цех може изцяло да изчерпа. Освен това Tesla би трябвало да предприеме дейности за запазване на локалната фауна (вълци, зимуващи прилепи, гущери и змии), тъй като заводът ще бъде построен на територията, където в този момент се намира гората.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР