Терористичният акт, който извършиха руснаците с взривяването на Каховската ВЕЦ,

...
Терористичният акт, който извършиха руснаците с взривяването на Каховската ВЕЦ,
Коментари Харесай

Киев: Руснаците не предупредиха дори своите за потопа, следващ взривяването на Каховската ВЕЦ

Терористичният акт, който направиха руснаците с взривяването на Каховската Водноелектрическа централа, е бил непредвиден за популацията на окупираните територии, в това число за тези, които са се колаборирали с окупаторите – по този начин съветските войски са си обезпечили гладко прекачване на друго направление, съобщи Униан.

Генерал-лейтенант Олександър Павлюк, първи заместник-министър на защитата на Украйна съобщи, че главната цел на терористичния акт е била да се осуети украинското контранастъпление на юг.

" Те не съумяха до дъно да проумеят какво замисляме и съгласно мен взеха решение да обезпечат сигурността на левия си фланг. Взривявайки водохранилището, те сътвориха преграда и не позволиха да настъпим от тази страна. “ – разяснява той.

По думите му, руснаците не са имали задоволително сили и средства да спрат украинското нахлуване, по тази причина са подхванали този ход.

" Ние не изключвахме, че се приготвя взривяване. За подготовката свидетелстваше приемането от съветската страна на документ за недопускане на следствие на техногенни произшествия. “ – добавя ген. Павлюк.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР