Терористът от Ню Йорк Сайфуло Саипов е подготвял от дълго

...
Терористът от Ню Йорк Сайфуло Саипов е подготвял от дълго
Коментари Харесай

Саипов от дълго време подготвял атентата

Терористът от Ню Йорк Сайфуло Саипов е подготвял отдавна реализирането на атентата. Целта му е била да го реализира по този начин, че да има допустимо най-вече жертви. Това признава самият той при първото си явяване в правосъдната зала. Освен това узбекът не изпитва никакви скрупули от причиняването на гибелта на 8-те жертви и над 10-имата тежко ранени.

Срещу него бяха повдигнати обвинявания в тероризъм, едното от които ще докара до смъртна присъда, в случай че бъде приет за отговорен. По-рано през днешния ден в Twitter президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Саипов би трябвало да получи смъртно наказване, напомня Българска национална телевизия.

Вдъхновение от " Ислямска страна ", година подготовка на терористичния акт, тренировки с нает камион седмица преди него, избор на Хелоуин, с цел да има повече хора на улицата. Тези обстоятелства изнася до момента следствието. Саипов в началото възнамерявал удара на Бруклинския мост, считал да постави на пикапа знамето на " Ислямска страна ", само че се отказал, с цел да не притегля внимание.

Пред съда терористът се яви в инвалидна количка поради огнестрелната рана, получена при ареста му. Там е приказвал малко, само че се е съгласил да го разпитват на болничното легло. В откритите у него пропагандни материали са и видеа на обезглавяване на пленници на " Ислямска страна ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР