Терор в Еквадор: Затворници хвърлиха в ужас в латиноамериканската страна. Над

...
Терор в Еквадор: Затворници хвърлиха в ужас в латиноамериканската страна.
Над
Коментари Харесай

Терор в Еквадор: Затворници хвърлиха в ужас латиноамериканската страна

Терор в Еквадор: Затворници хвърлиха в смут в латиноамериканската страна.

Над четиридесет заложници, държани от разбунтували се еквадорски пандизчии, бяха освободени през вчерашния ден. С това обаче броят на хората, които към момента са в ръцете им, доближи 136, заяви администрацията на пандизите в Еквадор.

Администрацията не заяви детайлности за събитията към освобождението им, а единствено съобщи, че 133 надзиратели и 3 държавни чиновници към момента са арестувани като заложници в пандизите на страната.

Според администрацията при последните в пандизите е избухнало ново принуждение, вследствие на което е умрял най-малко един надзорник, а различен е бил ранен.

„ Въоръжени конфликти “ сред силите за сигурност и пандизчии се случиха призори в пандиза в Мачала, в югозападната част на Еквадор. Армията и полицията са направили „ интервенции за възобновяване на реда “ в пандизите в шест града, като Куенка, където пандизчиите са се качили на покривите, откакто в пандиза бяха чути изстрели.

През нощта минимум петима пандизчии са избягали от затворническия комплекс в Гуаякил, двама от тях са били хванати.

Новината за бягството на водача на страховитата тайфа „ Чонерос “ Адолфо Масиас, от пандиза в Гуаякил в югозападната част на страната на 7 януари, провокира вълна от протести. Случаха се вземания на заложници в най-малко пет пандиза, набези против силите за сигурност и други дейности, целящи да всеят суматоха. Според последните публични данни са починали минимум 19 души.

Новият президент Даниел Нобоа разгласи изключително състояние и подреди на армията да обезврежда тези незаконни банди, които в този момент се смятат за „ терористи “. Бяха ситуирани над 22 400 военни. Бяха проведени сухопътни, въздушни и морски патрули, претърсвания и повсеместни интервенции в пандизите, също така беше натрапен комендантски час.

След вълна от суматоха в цялата страна, провокирана от нападението онлайн против студиото на държавната телевизия в Гуаякил във вторник, обстановката се върна към относителна нормалност.

Абсолютното болшинство от жителите на страната приветстват въоръжените патрули по улиците, отбелязва Агенция Франс Прес.

Източник: Дарик радио

Още вести четете в графа „ Свят “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР