Терминът детоксикация означава пречистване на организма отвътре от натрупаните в

...
Терминът детоксикация означава пречистване на организма отвътре от натрупаните в
Коментари Харесай

Защо е важно да си правим детоксикиращи дни?

Терминът детоксикация значи филтриране на организма от вътрешната страна от насъбраните в него отрови. Тъжно, само че факт, ние живеем в нечиста среда и тези отрови дебнат отвред - химическите замърсявания във въздуха, тежките метали, пестицидите в храните, алкохолът, дейното и пасивното пушене, медикаментите.

Токсините също по този начин се натрупват в организма и вследствие действието на естествения метаболизъм и наслояването на нездравословни микроогранизми в храносмилателния тракт, в следствие от несъразмерен банкет на храна, погрешно хранене, хранене небрежно и останки от непреработена храна.

Редовното вървене до тоалетна, спортуването и потенето, оказват помощ на тялото ни да се почисти, само че това може да е незадоволително, по тази причина е нужна спомагателна помощ, а точно детоксикация.

По думите на някои експерти, в днешно време детоксът е основна част от храненето на актуалния човек, а той има потребност от него повече отвсякога. Това е метод да дадем на храносмилателния ни тракт добра отмора от нездравословните храни и да тонизираме и заредим тялото си с сила.

Според самостоятелните желания, детоксикиращ ден може да се прави един път седмично или месечно. Зависи напълно от нашата настройка, като задачата е да се разтоварим оптимално, тъй че сами избираме храните, които ще консумираме през този ден.

Категорично се не разрешават всички нездравословни хранителни артикули и питиета. Основно се предлага банкет на течности в продължение на 24 часа, само че за хората, които считат, че няма да устоят без да се хранят през целия ден, се позволява и потреблението на плодове и зеленчуци в недопечен тип.

Хранителни артикули с пречистващи качества са да вземем за пример ябълки, цитруси, малини, боровинки, ананас, броколи, целина, домати, цвекло, моркови. Задължителен е изобилният банкет на вода, билков чай, фрешове и смутита. Те потискат глада и носят чувство за задоволеност.

 детокс

Детоксикацията е същинска премия за тялото и мозъка, която ни оказва помощ да се почувстваме по-леки, енергични и удовлетворени от живота и от себе си. Желателно е да вършим разтоварващи дни колкото се може по-често.

В определения от нас детокс ден е извънредно значимо да си осигурим интензивно придвижване. Тренировки или други типове извършения оказват помощ на тялото да се насити с О2, като в същото време водят до потене, посредством което се изхвърлят токсините от тялото.

Важно е да се спрем на подобаваща подготвителна стратегия, която ще ни раздвижи, само че няма да ни изцеди. Крайната цел не е претоварване, а разтоварване, въпреки всичко през този ден няма да одобряваме доста калории, които да можем да изразходим.

В случай на липса на време за тренировки или физически не сме в положение да ги осъществим, можем да се насладим на гореща вана или сауна. Те също провокират изпотяване и надлежно освобождение на отрови от тялото ни.

Преди да решим да се подложим на детоксикация, е желателно да се консултираме с доктор, изключително в случай че имаме някакви здравословни проблеми. Такъв тип хранителен режим не би могъл да докара до съдбовни последици, само че е допустимо да ни повлияе зле.

Това е внезапна смяна в метода ни на хранене и не трябва да подценяваме този факт. Ако сме привикнали да се храним щедро, внезапното ограничение на приема на храна и потреблението единствено на вода през целия ден, може да аргументи загуба на сила, уязвимост, световъртеж, намаление на кръвното налягане и кръвната захар.

От друга страна, основаването на рутина и провеждането на детоксикиращи дни постоянно, през идентични шпации от време, разрешава на тялото ни да привикне и да се приспособява към измененията, което попречва появяването на тези положения.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР