Териториите край Бахмут, в Донецка и в Запорожка области представляват

...
Териториите край Бахмут, в Донецка и в Запорожка области представляват
Коментари Харесай

ВОЙНАТА ТАЗИ СЕДМИЦА : Битката за Африка

Териториите край Бахмут, в Донецка и в Запорожка области съставляват най-кървавото пространство на опълчване сред Украйна и Русия.

Почти толкова значим е и дипломатическият фронт, тъй като пламъкът на украинското освободително движение е поддържан от военната, финансовата и политическата поддръжка, която оказват съдружниците на Киев. Във фокус на вниманието през миналата седмица попадна Африка - континентът, който най-силно усеща форсираното от Москва преустановяване на " зърнената договорка ".

На среща в Санкт Петергбург под името " Русия-Африка "  Путин набеди режима на Зеленски и западните сътрудници за задълбочаващата се продоволствена рецесия. В опит да завоюва " ПР точки " пред гостуващите 17 африкански държавни глави и четирима държавни водачи, президентът даде обещание да подари десетки хиляди тонове зърно.

Русия е крепко стъпила в Африка. Москва поддържа топли връзки с Мали и Централноафриканската република. Превратаджиите в Нигер веят съветски флагове.

Но въздействието на Москва не трябва да се надценява. Щедрият ангажимент на Путин бе избран като " непълен " от председателя на Африканския съюз и президент на Коморските острови Азали Асумани. Той благодари, само че се постара да намекне какъв брой по-хубаво за Африка ще е, в случай че Русия се завърне в  " зърнената договорка ". 

Илюзията за неразрушимата мрежа от съветски съюзи и зависимости на Черния континент се разсейва и като напомним, че на първата среща " Русия-Африка " през 2019 година участваха над два пъти повече африкански водачи - цели 43. Не че наличието единствено по себе си е удостоверение за почитание, както самият Путин се убеди тази седмица, откакто бе заставен да изчака госта от Египет.

Putin had to wait for quite some time for the president of Egypt.

This is not the first time that foreign leaders have made Putin wait for their meetings.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

По време на диалога им египетският президент Абдел Фатах Ас-Сиси не остави подозрения кого вини за рецесията с глада - в прав текст прикани съветския си колега да стартира още веднъж да съблюдава " зърнената договорка ".

Войната в Украйна се води на повече от един фронт. И в най-малко един от тях Украйна печели безапелационно.
Украинската контраатака стартира...вече в действителност
След два месеца на релативно муден прогрес украинските сили в южната част на страната бяха подсилени с нови войски. Това алармира нова фаза от контраофанзивата и би могло да значи, че украинските командири са разкрили недостатъци в съветските отбранителни линии.

Знае се, че от началото на контранастъплението през юни украинската войска държи в бойна подготвеност огромен брой елитни бойци, някои оборудвани с съвременни западни оръжияи. По данни на американски източник, представен от Си Ен Ен, през тази седмица Украйна е разположила " главната част " от силите си на фронта. Според него украинците са пробили зони от съветските отбранителни линии на югоизток и аварийните елементи са разгърнати, с цел да се реализира по този начин стремежи пробив.

Американската медия цитира и съветски боен, който признава, че украинските сили са съумели да се " вклинят " в три сектора от първата отбранителна линия на Русия в Запорожка област в сряда. Ден по-късно бе доказано, че Украйна е освободила основното село Старомайорское и е нахлула в Урожайне.

INSET UPDATE: UKR sources report that the town of Staromaiorske has been liberated after heavy fighting.
— Chuck Pfarrer | Indications & Warnings | (@ChuckPfarrer)
Светкавичната и съвсем безкръвна от септември 2022 година надали в миналото ще бъде повторена. Но украинците не престават своя прогрес и кой знае - след време може да се окажат най-малкия проблем на кремълската върхушка. 

Рашисти на седмицата
Време е да отчетем популяризиралите се през миналите седем дни " Рашисти на седмицата ".

" Бронзов орден " получава политологът Сергей Михеев, който изрично дефинира някогашните руски републики като  " подправени ", базирайки се на...бивши съветски водачи.

" Всички тези страни от територията на някогашния Съветски съюз са измислени. Те са подправени. Всички тези квази страни в границите на Съюз на съветските социалистически републики са подправени. Всъщност, когато руските водачи ги основават, те даже не ги вземат на съществено ".

‼️ Attention

" All the states that used to be part of the USSR were created artificially. They are fake. They do not exist " - Russian propagandists
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Тазседмичният " сребърен медалист " постоянно е награждаван в нашата графа - най-популярният съветски ефирен водещ Владимир Соловьов. След края на " зърнената договорка " Одеса се трансформира в съществена цел на съветските ракети. Пропагандистът предстоящо поддържа унищожаването на цивилен обекти и избиването на цивилни. Но и той има човещинка, не желае да бъдат пресечени всички " червени линии ".

" Ние няма да съхраним Одеса. Съжалявам. Ще я построим още веднъж по-късно. Така ще бъде доста по-лесно. Какво да се прави? Поне пристанищната зона. Разбира се, че би трябвало да съхраним постройката на операта ".

Russian propagandist Solovyev: we won`t preserve Odesa. We`ll destroy it. And then we`ll rebuild it. "
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Подобна благосклонност няма да срещнем от " златния медалист " и дебютант в " Рашисти на седмицата " - беларуският публицист Григорий Азарьонак.

" Европейският парламент, пасмина, която единствено приказва лайна, в която ни упрекват, че, желаят да ни арестуват. Искам да видя по какъв начин Урсула фон дер Курва се гърчи с парче от дрон в гърлото си. Как кръв шурти от гърлото и мръстните ѝ устни, до момента в който се моли за помощ. Но Борел няма да помогне, тъй като ще се дави в личната си повърня и изпражнения, пробвайки се да прибере назад своите вътрешности, които ще бъдат разсечени от касетъчни бомби. Вие не сте хора! Вие сте твари и без значение какъв брой почтени деца превърнете в месо за вашата " жива козметика "  във вашите езически ритуали, колкото и да удължавате своите покварени животи, вие ще умрете в ужасяваща мъка. Ирод Велики, детеубиеца, го изядоха жив червеи и глисти. Ще квичите шумно като прасета, само че никой няма да ви чуе. Никой в никакъв случай няма да ви чуе. Имигрантите ще изнасилят труповете ви! "

This is Grigoriy Azaryonok, one of main propagandists of Belarus.

Just listen to what he’s saying.
— Saint Javelin (@saintjavelin)

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР