Теоретично, изкуственият интелект може да замести много работни места, но

...
Теоретично, изкуственият интелект може да замести много работни места, но
Коментари Харесай

Калфин: Изкуственият интелект няма да замени човешкия труд

Теоретично, изкуственият разсъдък може да замести доста работни места, само че няма да размени човешкия труд, сподели изпълнителният шеф на Европейската фондация за възстановяване на изискванията на живот и труд (Еврофонд) Ивайло Калфин  Ивайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 година в София. През 1983 година приключва 9-та Френска, включвайки се онлайн в интернационалната конференция " Икономика на бъдещето ", проведена от Висшето учебно заведение по застраховки и финанси. 

По думите му изкуственият разсъдък ще сътвори други условия към човешкия труд и то освен такива, свързани с доста висока подготовка.

" Виждаме навлизането на платформи, които имат позитивни и много негативни страни. Виждаме включването в производството на разнообразни типове автоматизация и цифровизация. Те към момента постановат човешки труд и съгласно мен в бъдеще ще продължат да го вършат ", уточни Калфин и направи аналог с Индустриалната гражданска война от преди 200 години, когато в производството са въведени машини, само че служащите не са били сменени от тях. " Разликата през днешния ден е, че технологиите навлизат доста бързо и в случай че преди време е имало едно или две генерации, с цел да се приспособяват хората към новите технологии, то в този момент хората би трябвало да са доста по-адаптивни ", изясни той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР