Тенис звездата Новак Джокович наистина е дал положителен тест за

...
Тенис звездата Новак Джокович наистина е дал положителен тест за
Коментари Харесай

Бивш депутат наклепал Джокович, че манипулира ковид тестове

Тенис звездата Новак Джокович в действителност е дал позитивен тест за ковид на 16 декември, а негативен - на 22 декември. Твърдението е на прокуратурата в Белград, която беше сезирана по случая и излезе с публична позиция.

" Прокуратурата беше известена от министерството на опазването на здравето на Република Сърбия, че е осъществена инспекция и резултатите от тестване за вирус SARS-CoV-2, за които има подозрение, са достоверни ", се споделя в формалното известие.

От прокуратурата афишират още, че Джокович е тестван няколко пъти и в електронната система вярно са въведени данни за позитивната му проба на 16 декември и негативната му на 22 декември.

Съмненията, че тенисистът е манипулирал тестванията пристигнаха след следствие на Би Би Си. Британското издание сподели, че има противоречие в серийните номера и датите на тестът, на база на която Джокович получи здравно изключение и виза за Австралия. Впоследствие този документ беше анулиран, а сърбинът - екстрадиран от страната. Той не съумя да отбрани купата си от Откритото състезание на Австралия, където победи Рафаел Надал.

Прокуратурата в Белград оповестява и кой я е сезирал. На 12 януари, дни преди да излезе публикацията в Би Би Си, документи за разглеждане на случая е подал Будимир Гром. Според сръбските медии това е прякор, употребен от някогашния депутат Никола Тулимирович (депутат сред 2021 и 2014 г.). Той има подозрително минало, а няколко издания в западната ни съседка напомнят, че е създател на партията на унгарското малцинство в страната и по време на изборите през 2012 година името му е забъркано в скандал със събиране на персонални данни за гласоподаватели на конкурентна партия.

В същото време създателят на биографичната книга за Новак Джокович - Даниел Мукш, разкри, че близки от обкръжението на тенисиста са му съобщили, че той съществено обмисля да се имунизира, с цел да няма проблем с присъединяване на идващите шампионати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР