Тенис емоциите ще завладеят програмата на MAX Sport този уикенд.

...
Тенис емоциите ще завладеят програмата на MAX Sport този уикенд.
Коментари Харесай

Тенис емоции с участието на Гришо на Melbourne ATP 250 и ATP Cup


Тенис страстите ще завладеят програмата на MAX Sport този уикенд. ще излъчат присъединяване на Григор Димитров на полуфиналите и вероятно на финала на първия шампионат за годината от категория ATP 250 в Мелбърн. Надпреварата се явява и подготовка за Аустрелиън Оупън, като мачовете се играят на кортовете, на които се организират и част от срещите от конкуренцията от Големия шлем.

Българинът доближи до полуфиналите след две доста сложни победи против привидно по-скромни противници. Той стартира непосредствено от втория кръг, където завоюва с 2:1 сета против аржентинеца Факундо Багнис (76-и в международната ранглиста). След това на четвъртфиналите, в дуел, траял над 2:30 ч., надви още веднъж в три сета над нидерландеца Ботик ван де Зандшулп (57-и в ранглистата).

В спор за място на финала Григор Димитров ще се изправи против американеца Максим Креси. Представителят на Съединени американски щати е измежду изненадите в шампионата досега. 24-годишният американец е 112-и в международната класация, само че по пътя си към полуфиналите изненадващо победи поставения под №2 Райли Опелка. Димитров и Креси не са играли до момента един против различен. Двубоят им е в събота заран, като се чака да стартира след 06:00 ч. Той ще бъде предаван директно по MAX Sport 2.

Ако българинът в профил противника си, то има огромна възможност на финала да се изправи против Рафаел Надал. Испанецът е любимец в конкуренцията, само че досега е изиграл единствено един мач в шампионата, откакто пропусна първия кръг, а на четвъртфиналите противникът му се отхвърли. Ел Матадор ще се изправи на полуфиналите против 95-ия в света финландец Емил Руусувуори, a срещата ще се излъчи онлайн на 8 януари след 11:30 часа сутринта по MAX Sport 2.

Финалът на шампионата е в неделя от 04:00 сутринта и ще бъде излъчен директно по MAX Sport 2.

Тенис пристрастеностите обаче не завършват с присъединяване на Григор Димитров. Акцент в програмата на MAX Sport ще е и финалът на ATP Cup. 16 тима от 16 страни се включиха в конкуренцията, а в този момент е време да разберем кой ще е отборът, който ще грабне трофея.

Големият край е в неделя, 9 януари. Двубоят стартира от 08:30 ч. с мач сред вторите ракети на двата тима финалисти, а незабавно по-късно са конфликтите сред първите ракети и на двойки. Всичките срещи от финала ще бъдат предавани директно по MAX Sport 1.

За момента е прочут единствено единият финалист и това е Испания. Вторият финалист ще бъде избран от полуфинала Русия – Канада. Той е в събота заран, като мачовете стартират от 04:00 ч. и също ще бъдат излъчени по MAX Sport 1.

Футболната стратегия на MAX Sport през уикенда пък ще предложи завладяващи дербита от Испания и Италия. В LaLiga фокусът ще падне върху обичайно непредвидимото дерби сред Реал Мадрид и Валенсия. То е в събота от 22:00 часа и феновете ще могат да го гледат по MAX Sport 4. Непосредствено преди този дуел, от 19:30, отново по MAX Sport 4, е и мачът на Барселона, който гостува на Гранада. Шампионът Атлетико Мадрид пък също ще има нелеко посещение, в което ще се изправи против Виляреал на 9 януари от 22:00 ч., а дуелът ще се предава по MAX Sport 4.

В програмата на MAX Sport 3 попадат два обичайно горещи конфликта от Серия А. Въпреки че в кръга през седмицата, 3 мача бяха отсрочени поради наложените ограничения против COVID-19, които не разрешиха на част от тимовете да пътуват, то за момента от локалната федерация още не са оповестили нови отлагания. В неделя от 19:30 е Рома - Ювентус, а незабавно по-късно от 21:45 е Интер – Лацио.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР