Тенденцията за онлайн пазаруване започна през 90-те години на миналия

...
Тенденцията за онлайн пазаруване започна през 90-те години на миналия
Коментари Харесай

За какво да внимавате, преди да поръчате дрехи онлайн


Тенденцията за онлайн извършване на покупки стартира през 90-те години на предишния век и от този момент набира скорост. През XXI век потребителите могат да употребяват интернет, с цел да купуват хранителни артикули, електроника, облекла и доста други. Тъй като не можете да изпробвате облеклата, преди да ги закупите, би трябвало да сте изключително внимателни, когато го вършиме.

Ето осем бързи и извънредно значими неща, които би трябвало да проучите.
-->
Проверете таблиците с размери

Винаги би трябвало да проверявате таблиците с размери, преди да извършите покупка, в случай че не купувате постоянно единствено от еднакъв уеб страница за облекла. Това, че сте с размер 12 в един уеб страница, не значи, че същият размер в различен уеб страница ще Ви пасне, тъй като размерите варират. Повечето уеб страници за мода разполагат с таблици с размери, които да Ви оказват помощ да определите коя дреха ще Ви пасне най-добре.

Не забравяйте, че размерите за Съединени американски щати и Европейски Съюз също се разграничават, тъй че се уверете, че гледате верните цифри!

Разгледайте политиката за връщане

Обикновено можете да върнете продукти закупени със от уеб страници за облекла в границите на избран интервал от време (обикновено 7-14 дни), само че не забравяйте да ревизирате това, преди да извършите поръчката си, ако се наложи. Възможно е цветът да не Ви харесва или размерът да не е съвършен за Вас. Частните продавачи не одобряват постоянно връщане на артикули, в случай че купувате от онлайн пазари като eBay.

Проверете сигурността на уеб страницата

Уебсайтът е сигурен, в случай че вляво от лентата с уеб адреса има дребен катанец. Ако го няма, персоналната Ви информация може да бъде компрометирана или открадната. Ако не сте сигурни дали употребявате сигурен уебсайт, в никакъв случай не рискувайте и не предоставяйте персоналната си информация. При извършване на покупки онлайн постоянно се постанова да предоставяте информация за банковата си сметка или картата си, което може да бъде пагубно, в случай че уеб сайтът не е сигурен.

Когато можете, използвайте PayPal и други надеждни способи за заплащане, даже в случай че виждате катинарче.

Получаване на информация за контакт

Преди да извършите поръчката си, огледайте уеб страницата, с цел да намерите информация за контакт с компанията, като да вземем за пример нейния адрес или формуляр за контакт. Ясна информация за контакт с клиентите би трябвало да се дава от всички законно регистрирани компании. Дори и да нямате запитвания или промени в поръчката си, въпреки всичко е по-сигурно да знаете, че можете да се свържете с компанията.

Прегледайте страницата за доставка

Когато вършиме онлайн поръчка, би трябвало да се появи страница, отдадена на данните за доставка. Тя включва информация за разноските за ускорена доставка или за интернационалните пощенски услуги, наред с други неща, само че може да съдържа и значими детайлности за спомагателни такси и разноски, свързани с Вашата поръчка.

Например, според от местоположението Ви, тежките или обемисти предмети могат да бъдат свързани с спомагателни разноски, а може да са нужни и митнически такси.

Проверете метода на заплащане

Ако не се доверявате на уеб страницата и на предлагания способ на заплащане, в никакъв случай не би трябвало да давате информация онлайн. Най-добре е да изчакате преди да продължите, до момента в който не извършите известно изследване, в случай че методът на заплащане, който се изисква на страницата за заплащане, Ви е чужд.

Кредитните/дебитните карти са желан способ на заплащане (най-популярни са Visa и MasterCard). Друга харесвана алтернатива е PayPal, който, въпреки и да не е наличен на всички уеб страници за извършване на покупки, постоянно се избира от клиентите, защото те считат, че е по-сигурен от разкриването на информация за кредитната им карта.

Проучване на онлайн магазина в обществените медии

Не е належащо да прекарвате 10 минути в търсене на най-новите туитове на дадена компания в огромни уеб страници като Zara, преди да извършите поръчка.

Въпреки това профилите им в обществените медии са добър индикатор, в случай че до момента не сте правили покупка от даден уеб страница, или не сте сигурни дали той към момента работи. По-голямата част от компаниите ще имат профили във Фейсбук и Twitter, а може да откриете и профили в Pinterest, YouTube и Instagram. Ако тези сметки са неактивни или остарели, допустимо е и уебсайтът да е подобен, което значи, че може да сте платили за поръчка, само че в никакъв случай да не получите стоката.

Някои предприятия не актуализират обществените си медии толкоз постоянно, колкото би трябвало, само че в случай че има нещо което Ви тормози, свържете се с тях!

Проверете отзивите на клиентите

Не би трябвало да вярвате на отзивите, които четете на уеб страницата на дадена компания, вместо това проверете в уебсайт на трета страна с цел да видите какво споделят клиентите. Освен това можете да посетите страницата на компанията във Фейсбук и да видите всички последни мнения, направени от клиенти. Разберете от приятелите си дали в миналото са чували за компанията или са правили покупка от нея.

Въпреки че гореизброените може Ви да наподобяват като дребни и маловажни аспекти на онлайн извършването на покупки, постоянно е добре да бъдете внимателни, когато предоставяте персонална информация.

Ще се радвате, че сте отделили в допълнение време за изследване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР