Темпът на разпространение на коронавируса в Германия за последните седем

...
Темпът на разпространение на коронавируса в Германия за последните седем
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Темпът на заразата в Германия е на най-ниското си равнище от 2 седмици

Темпът на разпространяване на ковид в Германия за последните седем дни спадна до 155 на 100 000 души - най-ниското му ниво от две седмици, демонстрират данните на Института за заразни заболявания Роберт Кох, представени от Ройтерс.

Това е основен индикатор, който немското държавно управление употребява, с цел да дефинира дали да затегне или облекчи локдауна. То доближи 169 души на 100 000 в понеделник, само че от този момент спада всеки ден. Последния път, когато цифрата спадна под 160, беше на 14 април, когато бяха регистрирани 153 случая на 100 000 души.

Германия се бори с третата епидемиологична вълна, само че напъните ѝ се затрудняват от по-заразния английски вид и релативно бавното начало на националната акция за имунизация.

В някои елементи на Германия бяха наложени по-строги правила за локдаун през уикенда, откакто канцлерката Ангела Меркел прокара закон, даващ по-големи пълномощия на федералното държавно управление, тъй като някои от 16-те провинции отхвърлиха да вкарват по-строги ограничения.

Новият закон разрешава на държавното управление да постанова полицейски час от 22 до 5 часа в региони, където в продължение на три следващи дни случаите надвишават 100 на 100 000 поданици. Правилата плануват и по-строги ограничавания за частните събирания и извършването на покупки. Училищата ще би трябвало да затворят порти и да се върнат към онлайн образование, в случай че случаите през три следващи дни доближат 165 на 100 000.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР