Теменужка Петкова, Томислав Дончев и Бойко Борисов разговаряли тайно с

...
Теменужка Петкова, Томислав Дончев и Бойко Борисов разговаряли тайно с
Коментари Харесай

Човек на Путин, плащач на проруски партии в ЕС и терористи, бил гост на Борисов

Теменужка Петкова, Томислав Дончев и Бойко Борисов разговаряли скрито с съветски жители от забранителния лист поради анексирането на Крим от Русия. Става дума за пътната карта за " Турски поток ", изясни Цветанов и посочи, че става въпрос за Александър Бабаков и Александър Воробьов – първият зам.-председател на Руската дума и неговият помощник. Бабаков е горделив създател на няколко огромни компании в региона на енергетиката, които трансферирал в офшорки на брачната половинка му, когато става народен представител. Притежава и хотел „ Премиер палас “ в Киев. По публични данни Бабаков е със непретенциозен приход и апартамент от 69 кв.м. Само че съветски публицисти още преди години разкриват, че има имение във Франция, което коства скромните 16 милиона $. Също и жилище в Париж.

Знае се, че Софийската градска прокуратура е почнала преди години следствие по сигнал, че Александър Бабаков е предложил подкупи във връзка със строителството на „ Южен поток “. Тогава основен прокурор е Сотир Цацаров. И до през днешния ден няма нито дума по това какво се случило с това следствие.

С Борисов, Петкова и Дончев специфичният делегат на съветския президент Путин е разговарял за пътната карта с „ Газпром “ и за строителството на Турски/Руски поток, споделя още Цветан Цветанов.

Т.нар. огромни медии обаче не сметнаха за нужно да питат Борисов за компрометиращото разобличаване на неговата тогавашна „ дясна “ ръка.

Виктор Николаев по Нова тв се опита да получи някакъв отговор по големия скандал от дежурния опоркиносец от ГЕРБ Тома Биков, кото отвърна несъответстващо, че това Цветанов повтарял от дълго време и нищо не значело.

Всъщност за първи път се разкриват тези срещи, които приказват за секрети сделки на ръководството на Борисов с режима на Путин.

Руското издание spisok-putina.org написа: Бабаков е обвързван с трансграничната проведена престъпност, с финансирането на тероризма в Украйна, както и във финансиране на проруски партии в страни от Европейския съюз .

Според Станислав Белковский организация на Бабаков е обвързвана с убийството на престъпния водач Максим Курочкин, с който, съгласно разнообразни медии, е имал общ бизнес. Украински медии разкриват връзки на Бабаков с Организираната незаконна група „ Лужники “, свързвана с името на към този момент някогашния кмет на Москва Юри Лужков. Обвиняван е също в нелегално присвояване на парцели в Украйна.

И това надалеч не е всичко. Бабаков е пръв другар с Дмитрий Рогозин, шефът на Роскосмос, който се закани да изстреля против България нуклеарни ракети. Двамата имат свободен достъп до най-високото равнище на държавна загадка, а компании на Бабаков постоянно печелят поръчки на военното министерство. Рогозин постоянно хвали своя приятел, че обилно подкрепя националистически и патриотични партии в Европейски Съюз, които поддържат Кремъл и политиката на Путин.

През 2022 година прокуратурата в Ню Йорк публично упрекна съветския политик Александър Бабаков в нелегално въздействие и агитация. Бабаков, дружно с двама свои сътрудници, е провеждал " противозаконни дейности против Украйна, отвън бойното поле ", т.е. на американска територия от 2012 година насам.

Неговите сътрудници са Александър Воробьов и Михаил Плисюк също са с повдигнати обвинявания във федералния съд в Манхатън.

За прикритие на активността си тримата са употребявали активността на организацията " Институт за проучвания и интернационална интеграция ". Това става през април т.г., когато Цветанов разкрива, че Бабаков и Воровьов са идвали в България и са се срещали с Борисов, Петкова и Дончев. Тогава медиите също доста необичайно „ пропущат “ абсурда.

Преди дни, в изявление за кремълския агитационен орган „ Спутник “ Александър Бабаков атакува остро управляващите в София във връзка изгонването на 70-те съветски дипломати и чиновници към посолството от България. Бабаков даже се заканва, че страната ни ще заплати прескъпо за това свое решение. В същото време показва убеденост, че в България има партии и персони, които обичат и ще продължат да пазят съветските ползи. Интересно самопризнание и индиректно доказателство за разпрострелите се мрежи на съветските секрети служби у нас…

Но и това не е всичко. През декември 2014 година в мега изданието „ Ню Йорк Таймс “ Джим Ярдли и Джо Бекер пишат, че съветската държавна банка ВТБ е направила в България „ политически стратегически вложения “ , само че след прекъсването на плана от българска страна през лятото на 2014 година, е почнала да се изтегля, откакто съучаствала в оповестяването на неплатежоспособност на КТБ, в която ВТБ имала дял. Бабаков е бил в течение и даже в организацията на наличието на ВТБ в България. Бабаков посредничил също за споразумяване на срещи сред шефа на „ Газпром “ Милер и тогавашния министър председател Борисов.

В интерес на истината Антикорупционния фонд няколко пъти повдига въпроса за скандалните секрети визити на Бабаков в България и срещите му с височайши представители на ръководството на Борисов и приканва прокуратурата да стартира следствие на това шетане на индивида на Путин у нас. От страна на Цацаров, а по-късно и на Гешев – нула внимание.

Ето с какъв човек, специфичен делегат на Путин за особени поръчки, са се срещали скрито Бойко Борисов, Теменужка Петкова и Томислав Дончев.

Но както небрежно смотолеви Биков: Стари неща, нищо изключително и изобщо невярно…

Задължително е тримата – Борисов, Петкова и Дончев да отговорят, с цел да знаят българските жители кой какви ги е правил и в чия изгода..

Странно е нежеланието на медиите да ги търсят и да им задават въпроси.

Прокуратурата няма да си мръдне задника – ясно е. Докато Гешев я управлява, ще е по този начин: възможни закононарушения против нацията и страната няма да бъдат разследвани, а прикривани.

На Александър Бабаков се приписва фразата: Родината е там, където са парите.

Емил Азар

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР