Темата за Северна Македония се превърна в обект на политически

...
Темата за Северна Македония се превърна в обект на политически
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Нямаме нито едно основание да вдигнем ветото за Северна Македония

Темата за Северна Македония се трансформира в обект на политически злоупотреби от всевъзможен темперамент. Има стратегическо решение за България, би трябвало да се търсят вероятните решения, а не да се натрупат политически дивиденти. Нашата задача като страна не е да държим ветото, да стопираме РСМ, а да осъществяваме задачите си – правата на българите в Република Северна Македония, общата история, езика на омразата. Нямаме нито едно съображение да вдигнем ветото за РСМ. Това сподели за Българска национална телевизия Кристиан Вигенин, заместник-председател на Народното събрание.

По думите му и двете страни имат лимитирано културно и дипломатическо наличие. Кристиан Вигенин разяснява и положението на обединението и върви ли страната към нови предварителни избори.

„Доста постоянно не Българска социалистическа партия, а някой от другите съдружни сътрудници занимава обществеността с дребнави въпроси, това основава чувството, че обединението е нестабилна, че всеки миг ще се разпадне. Работим много интензивно. Коалицията е комплицирана и сложна, само че се научи да работи. Вероятно „Има подобен народ“ са останали изключително наранени за шефа на Българска народна банка. Няма по какъв начин една партия да направи каквото си желае, няма по какъв начин даже и най-голямата партия да вземе решение без останалите в обединението. Каквото сме се разбрали до момента по значимите въпроси – това се е случило“, сподели още Кристиан Вигенин.

Според него въпросът за оказването на помощ за Украйна би трябвало да се зададе към държавното управление: „На мен не ми е известно към днешна дата да е пристигнала военна техника за ремонт. “
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР