Темата за опасното сгъстяване на кръвта стана особено гореща с

...
Темата за опасното сгъстяване на кръвта стана особено гореща с
Коментари Харесай

Какво кара кръвта да се сгъстява?

Темата за рисковото втвърдяване на кръвта стана изключително гореща с настъпването на пандемията от ковид. Това се наложи, тъй като при болните, наранени най-тежко от подлия вирус, се следи втвърдяване на кръвта и тромбоза.

Лекарите обаче предизвестяват, че е невероятно да се одобряват медикаменти, които разреждат кръвта, без лекарско наставление. Това може да докара до вътрешни кръвоизливи и да бъде съдбовно, сигнализира zdrave.to.
Кръвта може да бъде прекомерно вискозна по няколко аргументи: нарушаване на функционалността на черния дроб смяна в еритроцитите, тромбоцитите, което предизвиква " залепване " на клетките несъответствуваща диета хиподинамия дехидратация, изключително в парещ климат Как да върнем кръвта в естествена консистенция: уравновесено хранене установете режим на пиянство на течности движете се повече Как да подобрим храненето?
Кръвта става по-гъста при липса на протеини и аминокиселини, по тази причина избирайте постно месо, риба, яйца и млечни артикули.

Не забравяйте за " верните " мазнини. Мастните киселини са значим съставен елемент на липидната мембрана на кръвните кафези. Омега-3 есенциални.
Кои храни разреждат кръвта джинджифил лук чесън бадем кашу слънчогледови семки сок от алое цвекло черен шоколад.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР