Евентуалният режим на тока може принудително да изключи мобилните кули

...
Евентуалният режим на тока може принудително да изключи мобилните кули
Коментари Харесай

Високите цени на тока заплашват работата на телеком мрежите

Евентуалният режим на тока може наложително да изключи мобилните кули за сериозен интервал от време Телекомите желаят инфраструктурата им да бъде включена към листата с тези от основно значение Оборудването разполага с аварийни акумулатори, само че те устоят едвам 30 минути
Високите цени на тока, които са провокирани значително от съветската инвазия в Украйна, безспорно ще окажат съществено въздействие върху метода на живот през наближаващата зима. Редица индустриални компании ще са принудени или да понижат размера на работа, или напълно да преустановят активността си, а Париж към този момент понижи температурата на общинските басейни с един градус, като задачата е да се спести сила.

Един от по-тежките сюжет е този на непълен режим на тока, което би довело изключителни проблеми както за единичния консуматор, по този начин и за бизнеса. Едно от по-неочакваните следствия на възможния режим на тока би било краткотрайното изключване на телекомуникационното съоръжение. Това би направило основните за модерния метод на живот смарт телефони всичко друго, само че не и умни.
Реклама
Редица европейски страни към този момент обмислят сходно развиване на събитията, като за момента не е ясно дали то може да бъде избегнато. Понастоящем няма задоволително аварийни системи в редица европейски страни, които биха разрешили телекомите да се оправят с предизвикването, написа Reuters, базирайки се на източници от промишлеността. Страни от Европейския съюз, измежду които Франция, Швеция, Италия и Германия, се пробват да подсигуряват, че връзките ще могат да продължат, даже в случай че спиранията на електрозахранването в последна сметка изтощават аварийните акумулатори, които са конфигурирани на хилядите клетъчни антени.

Един от най-големите проблеми пред телекомуникационните компании е късият живот на аварийните акумулатори на кулите. Те имат потенциал за зареждане от 30 минути, като по принцип това би било задоволително време за екип по поддръжка да дойде на обекта и да реши казуса. В случай на продължителни спирания на електрозахранването обаче този прозорец от време би бил извънредно непълен. Броят на този вид инфраструктура на Стария континент - 500 хиляди клетъчни антени, също прави задачата доста по-трудна.

Освен това спиранията на електрозахранването усилват вероятността електронните съставни елементи да се повредят. Това се дължи на внезапната смяна в напрежението, като неочакваното спиране на зареждането може да повреди телекомуникационното съоръжение извънредно съществено.

Това и повода телекомуникационните компании да желаят да бъдат включени към листата на основната инфраструктура, която би останала незасегната от възможните спирания на тока. Към момента в тази категория спадат лечебните заведения, основните индустриални компании и държавните обекти. Яснота дали това искане ще бъде изпълнено обаче досега няма. Плановете за справяне в другите страни Най-тежка наподобява обстановката във Франция, където има над 62 хиляди мобилни кули. Подразделението на EDF Enedis към този момент се готви за тежката зима, като проектът на компанията включва възможни изключвания на тока за интервал от два часа. Общото прекъсване на тока ще засегне единствено елементи от страната на ротационен принцип.
Реклама
Компанията е била част от диалози сред френските телекоми и държавно управление, задачата на които е била да се добие по-пълна изясненост по въпроса. Компанията в следствие съобщи, че към този момент е съумяла да изолира основни обекти като лечебни заведения и военни поделения от мрежата, като по този метод те няма да бъдат наранени от възможните спирания на електрозахранването. За да бъдат включени и мобилните кули към този лист обаче са нужни дейности от страна на локалните управляващи, а не от държавното управление. За момента това не се е случило.

Телекоми в Швеция и Германия също показаха терзание по отношение на евентуалния дефицит на електричество пред своите държавни управления, написа Reuters. Шведският телекомуникационен регулатор PTS работи с фирмите в сектора и други държавни организации, с цел да откри решения. PTS към този момент финансира закупуването на портативни бензиностанции и мобилни базови станции, които се свързват с мобилните телефони, с цел да се оправят с по-продължителни спирания на зареждането, съобщи представител на PTS пред организацията.

Италианското телекомуникационно лоби съобщи, че желае мобилната мрежа да бъде изключена от всевъзможни спирания на електрозахранването или икономисване на сила и ще повдигне въпроса пред новото държавно управление на страната.
Свързани публикации Страховете от криза натискат цените на природния газ и CO2 квотите надолу 26 септември 2022, 17:33 Европейска комисия показва в сряда дълго чакания си енергиен проект 26 септември 2022, 10:20 Лимит от 180 евро за тока, спомагателен налог облага и икономисване 14 септември 2022, 18:27 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР