Ако само до преди няколко години някой ви беше казал,

...
Ако само до преди няколко години някой ви беше казал,
Коментари Харесай

Виваком и е-революцията на малките общини

Ако единствено до преди няколко години някой ви беше споделил, че част от дребните обитаеми места ще се трансфорат в цифрови съперници на огромните градове, надали щяхте да повярвате. Но решенията вид " интелигентен град ", както и първите стъпки за " по-цифрови " общини към този момент са факт и обитаемоте места в районите Варна, Шумен и Добрич потвърждават, че смяната не е просто благопожелание. В последните две години всички те все по-активно се цифровизират, а това прави живота на хората там доста по-лесен и комфортен.Тази тиха гражданска война се случва с помощта на smart технологиите на " Виваком " за възстановяване на обществената среда, като част от процеса включва видеонаблюдение, новаторски планове в областта на образованието, интелигентно сметосъбиране и още, и още. " Виваком " работи и по серия от планове, свързани с цифровизираното другарство на локалната власт с жителите, което в допълнение топи дистанцията сред жителите и властта.

Ако единствено до преди няколко години някой ви беше споделил, че част от дребните обитаеми места ще се трансфорат в цифрови съперници на огромните градове, надали щяхте да повярвате. Но решенията вид " интелигентен град ", както и първите стъпки за " по-цифрови " общини към този момент са факт и обитаемоте места в районите Варна, Шумен и Добрич потвърждават, че смяната не е просто благопожелание. В последните две години всички те все по-активно се цифровизират, а това прави живота на хората там доста по-лесен и комфортен.

Тази тиха гражданска война се случва с помощта на smart технологиите на " Виваком " за възстановяване на обществената среда, като част от процеса включва видеонаблюдение, новаторски планове в областта на образованието, интелигентно сметосъбиране и още, и още. " Виваком " работи и по серия от планове, свързани с цифровизираното другарство на локалната власт с жителите, което в допълнение топи дистанцията сред жителите и властта.

" Работим доста старателно с локалната власт по планове, свързани с построяването на така наречен прът центрове в общините. Нашата цел е да се улесни обслужването на жителите и да се усъвършенства организацията на дейностите в общинските администрации ", споделя Пламена Иванова, районен управител " Корпоративни продажби " на " Виваком " за райони Варна и Шумен. Компанията от години работи по имплементирането на цифрови решения, основани на основата на виртуалните телефонни централи. " Виваком " е приближен сътрудник на общините и по тази причина им предлагаме интелигентно, сложно телекомуникационно решение. То сплотява преимуществата на закрепената и мобилната ни мрежа, с цел да се усъвършенстват разноските и да се сътвори опция на обичайна телефония с всички спомагателни функционалности и еластичност, която имат IP осъществените решения ", споделя Иванова.
Пламена Иванова, районен управител " Корпоративни продажби " на " Виваком " за районите Варна и Шумен Как става това
Въпросното софтуерно решение се базира на три съществени съставния елемент: по този начин наречените SIP услуги, виртуални централи и отдалечено предпазване на информацията на " заоблачен " сървър. А преимуществата на виртуалните прът центрове са безчет. От една страна, те са от огромна изгода за жителите, а от друга - преобразуването на общоприетата в IP основана посредством виртуални централи прави локалната власт по-гъвкава и пести средства.
Реклама
Например при виртуалната централа потребителите освен нямат разноски за поддръжката на хардуер, само че и не се постанова да има човек, който да се занимава с сходна активност, тъй като тя напълно се поема от " Виваком ". Освен това софтуерът разполага с функционалности, които са лесни за имплементация. " И, несъмнено, не на последно място е облачното предпазване на информацията. Това е най-сигурният метод за опазване на данните, който също по този начин подсигурява сдържаност на сървърите и непрекъсваемост на електрическото зареждане ", коментира районният управител на " Виваком ".

Допълнителен плюс е, че чиновниците могат да работят отдалечено. Така даже и да не са в офиса, с помощта на особено приложение, което може да бъде конфигурирано на компютър или на телефон, те могат да работят от у дома и даже от всяка друга точка на света. Всичко това обаче би било невероятно без високоскоростен транспорт на данни. " Както за плановете за виртуални прът центрове в общините, по този начин и за останалите ни новаторски решения основата е оптичната съгласуваност, която обезпечава задоволително благонадежден и сигурен интернет ", обобщава Пламена Иванова.
Гласуване от разстояние
" Като цялото клиентите започнаха от ден на ден да ни се доверяват и да търсят нашите решения, тъй като телекомуникациите са от основно значение за стопанската система ", споделя Радосвета Петрова, районен управител " Корпоративни продажби " на " Виваком " за районите Варна и Добрич. И добавя: " В последните години в действителност разбрахме, че без смарт телефон, компютър и интернет не може да продължим напред както в персоналната си връзка, по този начин и в служебната. " Според нея сега " Виваком " се концентрира точно върху по-малките общини, " тъй като сякаш там има от ден на ден новаторски хора, което е доста похвално ". Един от положителните образци идва от Балчик. Точно преди втората коронавирус вълна " Виваком " оказа помощ на общината с цифрови решения за отдалечено гласоподаване.
Радосвета Петрова, районен управител " Корпоративни продажби " на " Виваком " за районите Варна и Добрич
" За да се случи всяко деяние в дадена община, то би трябвало да мине за координиране през общинския съвет - би трябвало да се гласоподава, да се одобри и така нататък Предвид форсмажорните условия обаче той постоянно не можеше да събере нужния кворум от присъстващи. И в този миг ние подпомогнахме активността с цифрово решение за отдалечено гласоподаване ", споделя Петрова. Така локалната власт в Балчик съумява да работи без спиране по време на всички локдауни. Заедно с това " Виваком " имплементира въпросното решение и в община Вълчи дол, където локалната администрация също е търсила решение на казуса.
Реклама Решения и за отпадъците
Едно от най-новите решения, които " Виваком " предлага, е мъдро сметосъбиране (smart waste management), обвързвано с ръководство на сметосъбирането. Какво значи всичко това? Поставят се сензори за премерване на количеството боклук в самите кофи за отпадък, в камионите, които ги извозват, и в депата, където се събират отпадъците. Благодарение на това решение се заплаща такса боклук на база действително изхвърлен боклук. Това като спомагателен резултат води до икономисване на гориво, тъй като не се вършат празни курсове.

Интелигентното сметосъбиране и сметоизвозване към този момент е осъществено на територията на община Балчик. " Поставихме GPS-и на цялата машинизация, която оперира този развой. По този метод улеснихме нещата и организационно, и чисто счетоводно. Системата работи добре, хората са извънредно отворени за всевъзможни нови оферти ", споделя Радосвета Петрова.

Като продължение на положителното партньорство сходен план е осъществен и при общинските учебни рейсове - при тях има законови условия за скоростта, с която би трябвало да се движат, защото транспортират деца. По този метод локалната власт може да следи държанието на водачите, както и дали съблюдават графиците, защото в района на Балчик има много сборни учебни заведения, до които децата пътуват всеки ден.
Ами е-образованието?
В областите Варна и Шумен " Виваком " работи доста интензивно за цифровизация на образованието. Wi-Fi зоните и STEM стаите да вземем за пример са две начинания, в които компанията си партнира с локалната власт. Става дума за планове, финансирани по линия на Министерството на образованието и науката. Основната цел на построените от " Виваком " Wi-Fi зони е даването на интернет, който обаче да не е концентриран само в кабинета по информатика, а на територията на цялото учебно заведение. Оборудването, което е конфигурирано във всяко учебно заведение, е съобразено с броя на учениците и учителите, тъй че да се обезпечи задоволителен потенциал. Не е наложително всички те да могат да се свържат по едно и също време, само че това би трябвало да е допустимо.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР