Темата на днешния Семинар в дни на българското председателство на

...
Темата на днешния Семинар в дни на българското председателство на
Коментари Харесай

Търговията ни с Виетнам е за над 76.9 млн. долара

Темата на днешния Семинар в дни на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, е извънредно значима и настояща освен за нашите две страни, само че и за всички районни и интернационалните търговско-икономически сътрудници. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на проведеният от посолството на Виетнам и УНСС Семинар на тематика „ Споразумението за свободна търговия сред Европейски Съюз и Виетнам “.

Борисов посочи, че през 2017 година търговията сред България и Виетнам е за над 76.9 млн. щ.д., от които български експорт е за 28.0 млн. щ.д. „ Приветстваме позицията на Виетнам в границите на Цялостното и Прогресивно Споразумение за Транстихоокеанско Сътрудничество и опциите за потребление на преференциални цени в търговията си с страните от двете страни на Тихия океан “, съобщи Борисов.

Лъчезар Борисов акцентира, че България постоянно е изразявала поддръжка за преговорния развой за подписване на Споразумение за свободна търговия сред Европейски Съюз и Виетнам и добави, че се чака Европейската комисия да показа в Съвета правните принадлежности за сключване и сключването му. След привършване на процедурите в Съвета и Екологичен потенциал, се чака възможното влизане в действие на Споразумението до края на 2018 година

„ Подходът на Европейски Съюз продължава да бъде направляван от основополагащите правила на тактиката Търговия – за всички, а точно отвореност в комбиниране с конкуренция при равни условия, високи стандарти на труд, запазване на околната среда, отбрана на потребителите и обществена протекция, които в комбиниране на верните политики, остават най-подходящият метод да подсигуряваме, че глобализацията работи в интерес на всички “, съобщи Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР