Телешкото месо е много вкусно, ако успеете да го приготвите

...
Телешкото месо е много вкусно, ако успеете да го приготвите
Коментари Харесай

Как да сготвим телешки шол

Телешкото месо е доста вкусно, в случай че съумеете да го приготвите добре. По някаква причина е останало усещането, че се готви по-трудно от останалите меса. Всъщност не е тъкмо по този начин. Има си мурафет, като във всичко в кулинарията, само че пък това не значи, че готвенето на телешко е мъчно.

Като за начало би трябвало да знаете какво желаете да приготвите, с цел да си купите вярното месо. Тоест вярната част от телешкото. Ако имате телешки шол, можете да извършите доста разнообразни гозби. Няма да сбъркате, в случай че го приготвите като гювеч – с доста и най-различни зеленчуци. Става тъкмо толкоз вкусно, както гювеча с пилешко месо или със свинско.

Друг вид е да приготвите телешкия шол на чорба и да извършите телешко варено. Готви се елементарно, става доста вкусно и сигурно ще повторите рецептата. Може да извършите дребни пържолки, които да престоят в марината и да изпечете. Изобщо разновидностите са доста. Нека разгледаме две от най-вкусните и забавни предписания:

Телешки рулца

Необходими артикули: парче телешки шол, бекон, кисела краставичка, пипер, кашкавал соев сос, бяло вино, черен пипер; за гарнитурата – картофено пюре

 Телешко руло

Начин на подготвяне: първо би трябвало да нарежете телешкото месо на филии. Внимателно разчуквате месото и го поставяте в съд, като го заливате със соев сос, вино, поръсвате го с черен пипер. Всички части престояват в тази марината за 10 часа.

После ги отцеждате и във всяка от пържолките слагате парче бекон, комат чушка (най-добре печена), комат краставица, малко кашкавал. Завивате пържолата и деликатно я овързвате с конец, с цел да се стегне, само че внимавайте да не прережете месото. Запържвате в разгорещен тиган с лой.

Трябва да изпържите рулцата от всички страни. Сервирате в паница дружно с картофеното пюре. Ако желаете, може откакто рулцата са подготвени, да запържите до кафяво лучени кръгчета и да ги добавите към гарнитурата.

Телешки хапки в сметана

Необходими артикули: телешки шол, бяло вино, черен пипер, сол, бахар, лук, гъби, сметана

Начин на подготвяне: нарежете телешкия шол на хапки и го оставете в марината от вино, черен пипер и две зърна бахар за към 4 часа. След като мине избраното време запържете леко месото в тиган и го сложете в йенска тенджера. Добавете зеленчуците нарязани какво ви харесва и сложете сметаната. Запечете за 20 – 30 минути в умерена фурна със затворен похлупак.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР