Телекомуникационна компания Huawei (Хуауей) ще открие собствена фабрика за производство

...
Телекомуникационна компания Huawei (Хуауей) ще открие собствена фабрика за производство
Коментари Харесай

Huawei стартира производство на свои процесори

Телекомуникационна компания Huawei (Хуауей) ще открие лична фабрика за произвеждане на процесори, оповестява " Файненшъл таймс ".

Източници настояват, че новото дружество ще бъде намерено в Шанхай и няма да употребява американски технологии. Производството ще разреши на Huawei да се отърве от зависимостта си от чипове, създадени от Съединени американски щати, и да обезпечи доставката на нужните съставни елементи, макар рестриктивните мерки от тази страна.

Планирано е в началото предприятието да организира опити за производството на 45-нанометрови чипове (световните водачи в тази област започнаха да употребяват тази технология преди 15 години). Huawei обаче има намерение да стартира да създава по-усъвършенствани 28 nm чипове до края на 2021 година и 20 nm чипове, които могат да се употребяват в множеството 5G устройства на компанията до края на 2022 година

На 17 август Министерството на търговията на Съединени американски щати наложи ограничавания на 38 дъщерни сдружения на Huawei за достъп до артикули, създадени благодарение на американски технологии и програмен продукт. Ограниченията, по-специално, се отнасят до достъпа до непознати чипове, създадени по американска технология.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР