Тел Авив. Израел в събота вечер одобри нови ограничения за

...
Тел Авив. Израел в събота вечер одобри нови ограничения за
Коментари Харесай

The Тimes of Israel: Израел забрани влизането на чужденци за 14 дни заради щама „Омикрон“

Тел Авив. Израел в събота вечер утвърди нови ограничавания за попречване на разпространяването на варианта „ Омикрон “, като министрите гласоподаваха за възбрана на чужденци да влизат в страната за две седмици, написа израелското англоезично издание The Times of Israel .

Новите правила, които влизат в действие в неделя вечер, ще забранят на задгранични жители да влизат в Израел за 14 дни, в случай че не получат особено позволение от държавна комисия. Израел се отвори още веднъж за задгранични туристи при започване на ноември, за първи път от началото на пандемията.

В събота вечер министрите също по този начин разшириха наложителната карантина за имунизирани израелци, идващи от чужбина, и дадоха зелена светлина на организацията за сигурност „ Шин Бет “ да възобнови следенето на инфектираните хора, съгласно известия на еврейските медии.

Ваксинираните израелци, които съгласно съществуващите правила трябваше да създадат тест за ковид при кацане и да останат в изолираност, до момента в който получат негативен резултат – към този момент ще би трябвало да влязат в карантина за 72 часа и да създадат нов тест за ковид на третия ден след идването си. Неваксинираните пасажери би трябвало да останат под карантина минимум една седмица и могат да изоставен изолацията, откакто получат негативен резултат от теста, извършен на седмия ден.

Израелците, идващи от високорискови „ червени “ страни, ще би трябвало да се слагат под карантина в избрани държавни хотели, до момента в който получат негативен резултат от теста за ковид.

Противоречивата стратегия за следене на „ Шин Бет “, която беше употребена в ранните стадии на пандемията, също получи зелена светлина, откакто шефът на организацията увери министрите, че тя ще се употребява лимитирано за къс интервал от време и единствено за инфектираните с варианта „ Омикрон “, съгласно новинарския уебсайт Walla.

По време на срещата министър председателят Нафтали Бенет сподели, че Израел би трябвало да бъде внимателен и да сведе до най-малко рисковете на фона на несигурността по отношение на новия вариант на ковид.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР