Текущият бюджет е разчетен да издържи януари и февруари, без

...
Текущият бюджет е разчетен да издържи януари и февруари, без
Коментари Харесай

Василев с новини за бюджета, кога свършват парите

Текущият бюджет е разчетен да издържи януари и февруари, без да има в обществените заплащания, действието на държавните структури и поддръжката за бизнеса до приемане на нов бюджет.

Това разяснява в Народното събрание съпредседателят на "Продължаваме Промяната " Асен Василев, който е спряган за министър на финансите в бъдещия кабинет.

При приемането на бюджета за 2021 година през 2020 година от тогавашния финансов министър Кирил Ананиев е било заложено финансиране посредством дълг, уточни Васиелев в отговор на въпрос за какво се теглят заеми. По думите му още първото тримесечие на годината са били изтеглени 880 млн.лв. "В момента, в случай че погледнете последните доклади, бюджетът е към момента на плюс ", разяснява Василев.

Той бе безапелационен, че по този начин, както са съумели да усилят пенсиите, да обезпечат финансиране на лекарите на първа линия без нарастване на бюджетния недостиг, по този начин продължавайки по същия метод, ще могат да реализират извънредно положителни за България резултати, в които без да подвигат данъчната тежест, ще съумеят да заложат доста по-добри обществени политики и доста по-разширена инфраструктурна стратегия.

Относно подписването на съдружно съглашение за ръководство на страната, Василев разяснява, че когато са подготвени с план на състава на държавното управление и със конструкция на Министерския съвет, тогава ще разпишат и съдружно съглашение. "Всичко преди този момент са спекулации ", разяснява той.

Кирил Петков добави, че следва въпросните 180 страници, контрактувани по време на договарянията за политики, ще бъдат прочетени деликатно, след което ще бъдат изпратени до съдружните сътрудници, които също ще би трябвало да създадат своите бележки. Той посочи, че след привършване на работата по въпросния контракт, чака всяка една от партиите да предложи вероятни имена, които по-късно да бъдат разисквани от съдружните сътрудници. "Надявам се идната седмица да имаме оферти ", сподели още Петков.

Всички настоящи
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР