Текат интензивни консултации с Русия, за да можем в Европа

...
Текат интензивни консултации с Русия, за да можем в Европа
Коментари Харесай

Професор каза ще имаме ли и руската ваксина

" Текат интензивни съвещания с Русия, с цел да можем в Европа да използваме и нея. " Така проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската организация по медикаментите, отговори той на въпроса ще стартираме ли внасяне на съветската ваксина. Той опроверга мнението, че България е на опашката по имунизация против Ковид-19.

Ние не сме измежду най-изостаналите страни. Все отново ние сме на трети стадий от имунизацията, разяснява проф. Гетов пред бТВ.

" Има и други фактори, които са от голяма важност при оправянето с пандемията. Броят на позитивно настроените хора към имунизацията у нас е единствено 30%. Лекарите и хората на първа линия също се разграничават като число от тези в Германия, да вземем за пример. Почти сигурни сме, че няма да има никакъв проблем с имунизацията. ", споделя той.

„ Не е допустимо да ни се случи закупуване на подправени ваксини в границите на Европейски Съюз, тъй като получаваме дозите от склада на производителя до страната членка “, разяснява специалистът появилите се към този момент информации за измами с продажбата на подправени ваксини в Даркнет.

Той обаче призна, че има проблем с доставките за целия Европейски Съюз, само че изясни, че индустриалният потенциал не доближава, а фирмите са мултинационални и обезпечават дозите за целия свят. " Надявам се да има някаква колаборация сред фирмите, с цел да се позволи този проблем ", изясни Гетов. Той бе безапелационен, че това демонстрира, че потребността се оказва повече от опциите, изясни още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР