Тежкотоварен камион с рисково изпреварване в Кресненското дефиле въпреки ограниченията

...
Тежкотоварен камион с рисково изпреварване в Кресненското дефиле въпреки ограниченията
Коментари Харесай

Опасна маневра в Кресненското дефиле! Шофьор на ТИР направи немислимото

Тежкотоварен камион с рисково изпреварване в Кресненското дефиле макар рестриктивните мерки от колчета. Това се вижда на клип, публикуван в обществените мрежи. Какви заплахите крият сходни маневри, открит ли е нарушителят и какви наказания ще му бъдат наложени?
С близо 100 километра в час, вместо с позволените до 70, наоколо до отбивка за обитаемо място в Кресненското дефиле, където е неразрешено и лимитирано изпреварването с колчета и алена осева линия, тежкотоварен камион подхваща маневра и задминава различен автомобил на косъм от случай. За наслада без съществени последици.
„ За страдание към момента има водачи, които не престават да употребяват най-малката опция в дефилето, където се сложиха колчета, с цел да спестят време. С лимитирана скорост да се движиш с два пъти над лимитираната, това е причина за ПТП, настрана предприемане на маневрата изпреварване в тази зона е доста рискова, защото дистанцията е малко “, безапелационен е Александър Цацев – Съюз на българските автомобилисти в България, предава Българска национална телевизия.
„ Често пътувам по дефилето, прекомерно доста рисково, рисково изпреварването и прескачането на колчетата, безусловно те са през едно две и има варианти за изпреварване и то това ги подлъгва. Дори съм бил притискан в самото дефиле от тир, тъй като съм спазвал скоростта, избрана от закона до 50 километра “, сподели Искрен Юруков – водач.
Пътните специалисти допълват още, че рисковите маневри с тирове в дефилето през летните месеци са всекидневие и би трябвало засилен полицейски надзор, освен през почивните дни.
„ Много не се вижда каква е регистрацията на клипа, само че при толкоз табели, указателни знаци и табели на пътя, със сепаратори на пътя, все пак – той навлиза и изпреварва. Това е товарен автомобил над 12 тона, при един подобен удар стават най-тежките катастрофи, наложително със гибел, поради многото килограми, които се срещат. Истински шанс е, че няма случай там “, съобщи Георги Бързаков – авто и пътен специалист.
Потърсихме позиция и на „ Пътна полиция “. От пресцентъра в Благоевград споделиха за Българска национална телевизия, че ревизират сигнала, само че водачът на камиона към момента не е открит. Когато това стане, той ще бъде глобен с парична санкция и лишаване на контролни точки според от нарушаването и скоростта, с която е карал.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР