Тежко бедствие в Карловско заради поройните дъждове и силни води,

...
Тежко бедствие в Карловско заради поройните дъждове и силни води,
Коментари Харесай

Кметът на Карлово пред БНТ: Бедстващите хора в цялата община са между 45 и 60 човека

Тежко злополучие в Карловско поради поройните дъждове и мощни води, които не престават да прииждат от Средна гора. Скъса се дигата на р.Стряма. Под вода са селата Богдан и Каравелово.

Екип на Българска национална телевизия е измежду откъснатите от света. Хеликоптер изтегля бедстващите. Тежка е ситуацията и в Розино и Столетово, и още три села. Няма починали и потърпевши хора. Залети са домове, дворове и пътища. Има отнесени и потопени мостове. В засегнатите места няма ток, а връзките са извънредно сложни. Полиция, пожарна и военни са на крайник от сутринта в помощ на бедстващите. Подбалканският път е непристъпен. Прекъснати са и жп линии.

В откъснатото от света и изцяло залято село Богдан има бедстващи хора от 50 къщи. Блокираният екип на Българска национална телевизия там - Станислава Христозова и операторът Цветан Цветков през целия ден изпращаха извънредни фрагменти от най-критичните места и евакуацията на хората.

" Най-важното е, че няма починали хора ", сподели пред екипа ни кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

" Приключваме акцията по извеждане на хора от наводнените къщи, които не могат сами да го създадат. Осигурили сме храна и заслон. Заедно с армията, пожарната, работим ръка за ръка. Бедстващите хора в цялата община - това са Слатина, Столетово, Богдан, Каревелово са сред 45 и 60 индивида. Най-тежко е ситуацията в Богдан, по-късно Каравелово, Столетово. Чака ни най-малко месец разчиствне. Имаме доста работа, уповавам се на доброволци, на помощ. Откъснати сме, тъй като река Стряма скъса един от мостовете, който ни свързваше. Друга по-малка река, която стана голям кален поток, скъса други два моста в село Каравелово. С командира на бригадата ген. Дечков обмисляме слагането на краткотраен пост. Наблюдаваме всички мостове на Стряма, към момента не е преляла, само че в случай че прелее, евентуално ще бъде затворен за придвижване ", сподели Кабаиванов.

Репортер: Станислава Христозова

ВСИЧКО ЗА НАВОДНЕНИЯТА В КАРЛОВСКО ЧЕТЕТЕ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР