Продължават усилията ни да осигурим достъп по суша до всички

...
Продължават усилията ни да осигурим достъп по суша до всички
Коментари Харесай

Емил Ефтимов: Продължават усилията да осигурим достъп до всички населени места, засегнати от наводненията

Продължават напъните ни да осигурим достъп по суша до всички обитаеми места, наранени от огромните наводнения в община Карлово. Това сподели пред публицисти началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който дружно с командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и командира на 61-ва бригада бригаден военачалник Деян Дешков втори ден е на място, с цел да взе участие в координацията на дейностите.

70 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада работят през днешния ден в засегнатите региони. Вече е подложен мост сред селата Московец и Богдан. Военнослужещи от 91-и инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-и инженерен полк - Белене инспектират сектор в региона на село Слатина, с цел да открият опцията и нуждата от слагане на краткотраен мост.

Военнослужещи от 61-ва механизирана бригада работят за възобновяване на пътната връзка сред селата Богдан и Каравелово и доставят храна и вода в бедстващите региони.

Участието на български военнослужещи в превъзмогването на вредите от бедствието стартира още през вчерашния ден, когато на място бяха изпратени 100 военнослужещи от състава на Сухопътните войски.

29 индивида бяха избавени и евакуирани с боен хеликоптер „ Кугар “ на Военновъздушните сили. Два пъти по въздух е осъществено доставяне с храна, вода и лекарства на хората в откъснатите региони, оповестяват от Министерството на защитата.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР