Тежки се оказаха вчерашните избори за фамилия Чокови, научи BulNews.bg.

...
Тежки се оказаха вчерашните избори за фамилия Чокови, научи BulNews.bg.
Коментари Харесай

Ценко Чоков загуби битката за Бяла Слатина

Тежки се оказаха вчерашните избори за фамилия Чокови, научи BulNews.bg. И двамата участници в кметската конкуренция бяха разгромени от ГЕРБ. 

Ценко Чоков претърпя тежка загуба за общинския център Бяла Слатина. Жена му Цветелина Нелова оцеля на първия тур и отива на балотаж в Галиче, само че все още отстъпва пред претендента на ръководещата партия. 

Данните са при 100% обработени изборни протоколи от Централната изборна комисия. Цифрите демонстрират безапелационна победа за сегашния кмет на Бяла Слатина Иво Цветков. Със своите 8 4

37 гласа той е получил поддръжката на 63.85% от гласоподавателите и продължава да топли кметското кресло в общината. 
Ценко Чоков може да се утешава с успеха си над претендента на Българска социалистическа партия. Екскмета на Галиче е спечелил 2 542 гласа за себе си, което са 19.24% от гласоподавателите. Опонентът му от алените има 1 986 бюлетини, което е 15.03%. 

Нежната половинка в фамилията се показа по-добре в Галиче. Цветелина Нелова е получила поддръжката на 38.32% от жителите. Тя има 372 гласа, което е с 29 по-малко от настоящия кмет Страхил Стоянов, който е с 408 или 41.25%. 
Съдбата на селото ще се реши на втория тур сред двамата. Как ще се разпределят гласовете на останалите участници във вота – Веселин Тушинов от Българска социалистическа партия /186, 18.81%/, Марияна Терзийска от Воля /9, 0.91%/ и седмината, които не поддържат никого, ще стане ясно след седмица. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР