Тежката хуманитарна ситуация в Афганистан не трябва да се забравя,

...
Тежката хуманитарна ситуация в Афганистан не трябва да се забравя,
Коментари Харесай

ООН призова света да не забравя Афганистан, докато гледа към Украйна

Тежката филантропична обстановка в Афганистан не би трябвало да се не помни, до момента в който вниманието на света е концентрирано върху спора в. Това съобщи висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди, представен от " Ройтерс ".

По време на посещаване в афганистанската столица той съобщи, че войната в Украйна и последвалата бежанска рецесия " вярно " са във фокуса на световното внимание, само че добави, че интернационалната общественост не може да си разреши да пренебрегне Афганистан.

„ Мисля, че е значимо да се съобщи посланието, че други обстановки, които също изискват политическо внимание и запаси, не би трябвало да бъдат забравяни или подценявани, изключително Афганистан “, сподели Гранди.

Около 3,4 милиона души са разселени в Афганистан, съгласно данни на Организация на обединените нации, а към 2,6 милиона бежанци са отвън страната. Хиляди бяха евакуирани след рухването на Кабул от талибаните през август.

За тези, които не престават да живеят в Афганистан, икономическата обстановка е тежка, като към 23 милиона души са изправени пред изострен апетит, а 95 % от популацията е недохранено, съгласно данни на Организация на обединените нации. Според отчет пред повече половината от популацията на Афганистан стои действителната заплаха за сериозен дефицит на храна сред ноември и март.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР