Тежка загуба сполетя рекламния бос Красимир Гергов. Брат му Тодор

...
Тежка загуба сполетя рекламния бос Красимир Гергов. Брат му Тодор
Коментари Харесай

Братът на Красимир Гергов почина след усложнения от COVID-19

Тежка загуба сполетя рекламния необут Красимир Гергов. Брат му Тодор Гергов умря ненадейно след затруднения от COVID-19. Напразни се оказаха напъните на лекарите да спасят Тодор, който бе в дейна възраст и работеше на цялостни обороти, помагайки на предприемача. Братът беше от години дясна ръка на Красимир Гергов.

Семейство Гергови не огласи публично новината, тъй като всички са в шок, изключително децата на Тодор. Мъжът се заразил в края на април. Първоначално той подценил признаците и почнал лекуване чак когато вдигнал доста висока температура, което се оказало съдбовна неточност. Лекарите се оказали безсилни и след няколко дни в болница, Тодор Гергов умрял. Красимир Гергов от години е считан за една от най-влиятелните персони в рекламния и медиен бизнес в България. От основаването на Би Ти Ви той бе неин всекидневен притежател, а сега има миноритарен дял от 6%.

Роден през 1961 година в София, той е внук е на Марин Туевски, който е първият комунистически кмет на Правец. Вуйчо на Гергов е небезизвестният военачалник от гаражите на Управление безопасност и охрана (Пето управление н – Бончо Бончев. Красимир приключва Висшия институт за физкултура „ Георги Димитров “ със компетентност „ Туризъм, алпинизъм и насочване “ и специализира в американската медийна компания CNN в Атланта. През 1994 година Гергов придобива правото за лъчение на CNN за България. Създател е и на първото частно национално радио в България.

Работи и в областта на туризма и влага в голф комплекси в България. Бизнесменът е съществено подложен на критика от природозащитници, че негови градежи попадат в предпазени зони, унищожавайки местообитанията на редки растителни и скотски типове и допринасяйки за презастрояването на българското Черноморие, писа Уикенд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР