Технологията за Car2X комуникация дава възможност на Golf Variant да

...
Технологията за Car2X комуникация дава възможност на Golf Variant да
Коментари Харесай

Безопасността на пътя е преди всичко за новите Golf Variant и Alltrack

Технологията за Car2X връзка дава опция на Golf Variant да се свързва и обменя обвързвана с пътнотранспортната конюнктура информация със съответната инфраструктура и останалите транспортни средства в радиус до 800 метра. Обменът на информация се реализира в границите на хилядни от секундата, а с помощта на потреблението на хармонизирания в границите на Европейския съюз Car2X стандарт за продан на данни (Wi-Fi p/ITS G5), който важи за всички автомобилни производители, информацията може да се обменя сред транспортни средства от всички типове, класове и марки, както и сред тях и пътната инфраструктура в страните членки на съюза.

Този „ общ език “ е основно условие за понижаване на броя на пътнотранспортните катастрофи във всички страни от общността. Благодарение на Car2X, водачите получават своевременна информация и предизвестия за възможни рискове наоколо по маршрута. Целевото потребление на сигналите в помощ на лидера при рискови обстановки посредством директната Car2X връзка в автомобила, може да предотврати дейно възникването и да понижи тежестта на пътнотранспортните злополуки, трансформирайки се в крайъгълен камък по пътя към реализиране на автомобилно придвижване без катастрофи.

Travel Assist. Новата асистираща система Travel Assist в Golf Variant дава опция за асистирано шофиране със скорост до 210 км/ч. За осъществяването на тази комплицирана задача, Travel Assist стъпва на основата на сложни системи като адаптивния темпомат ACC (Adaptive Cruise Control) за надзор на скоростта и дистанцията, както и на системата за поддържане на лентата за придвижване Lane Assist за надзор на ръководството. Водачът задейства системата посредством натискане на бутон на новия мултифункционален волан. Поради редица законови условия и свързани с сигурността аргументи, лидерът би трябвало да следи непрекъснато системата и най-малко една от ръцете му да бъде на кормилото – с помощта на новите капацитивни датчици, вградени в повърхността му, е задоволително просто да го допира. Ако контактът с кормилото бъде пресечен за повече от 15 секунди, системата подава предупредителни светлинни и звукови сигнали, последвани от спирачен подтик. Най-късно след него лидерът би трябвало да реагира и да допре кормилото - в противоположен случай се задейства асистиращата система за спешни обстановки Emergency Assist и Golf Variant минава в режим на автоматизирано прекъсване до положение на покой.

Система ACC с предпазен надзор на скоростта. Най-новото потомство на адаптивния темпомат ACC (Аdaptive Сruise Сontrol) в Golf Variant работи самодейно. За задачата системата пресмята точното местонахождение на Golf Variant на основата на данните за маршрута и GPS от навигационната система и надлежно понижава скоростта още преди нахлуване в обитаеми места и градски зони с ограничаване на скоростта, при завои, кръгови и други типове кръстовища. Едновременно с това ACC употребява и данните от системата за динамично различаване на пътните знаци DRSD (Dynamic Road Sign Display) от фронталната видеокамера и привежда скоростта на придвижване в сходство с ограничаването сега, в което то бъде разпознато.

Система Front Assist. Изцяло нови функционалности за сигурност разкрива и системата за отбрана от насрещен конфликт Front Assist. Системата следи зоната пред автомобила благодарение на радарен датчик и фронталната видеокамера. При разкриване на заплаха от конфликт, тя предизвестява лидера и подхваща независимо прекъсване в сериозни обстановки при незадоволителна или бързо намаляваща отдалеченост до автомобила начело с потребление на функционалностите за самостоятелно спешно прекъсване City Emergency Braking и за различаване на пешеходци Pedestrian Monitoring до при придвижване с доста ниска скорост в обитаеми места. Гамата от функционалности към този момент е разширена и със следене на съществуването на велосипедисти Cyclist Monitoring, функционалност за асистенция при отклоняване от траекторията на придвижване и – за първи път в модел на марката Volkswagen, функционалност за автоматизирано прекъсване при заплаха от конфликт с насрещно движещо се транспортно средство при завиване на кръстовище.

Функция за прекъсване при заплаха от конфликт с насрещно движещо се транспортно средство при завиване на кръстовище. Ако при осъществяване на маневра за завой наляво на кръстовище (при дясно движение),оборудваният с функционалността за прекъсване при заплаха от конфликт с насрещно движещо се транспортно средство при завиване Golf Variant записва идващ по лентата, която лидерът има намерение да пресече автомобил, системата автоматизирано стопира до положение на покой и в същото време подава звуков и образен сигнален сигнал. В взаимозависимост от скоростта, с която се движат двете транспортни средства, функционалността за прекъсване при заплаха от конфликт с насрещно движещо се транспортно средство при завиване на кръстовище може да предотврати вероятно произшествие или да смекчи последствията от него в границите на рестриктивните мерки на системата.

IQ.LIGHT – матрична LED система на фаровете. Volkswagen предлага новия Golf Variant с включени в общоприетото съоръжение на всички версии предни LED светлини. За първи път във върховата версия на осъществяване ще се употребява и извънредно мощната матрична LED система на фаровете IQ.LIGHT, която лидерът задейства посредством асистиращата функционалност за динамично ръководство на светлините Dynamic Light Assist. Използвайки общо 44 LED детайла - по 22 в матричния модул на всяка от светлините, системата образува 10 разнообразни (част от които интерактивни) светлинни режима и функционалности за ориентиране на светлинния поток върху платното. Друга нова функционалност на матричните фарове IQ.LIGHT са динамичните светлини на мигачите, които с изключение на впечатляваща визия имат и сериозен принос към повишението на пътната сигурност.

LED технологии в общоприетото съоръжение. Светодиодните LED детайли към този момент са главен светлинен източник още при базовата версия на съоръжение на новия Golf Variant. Късите, дългите, габаритните и дневните светлини при включените в общоприетото съоръжение фарове се употребяват ярки светодиодни детайли с непосредствен до дневната светлина набор. В блоковете на задните светлини също се употребяват извънредно и единствено LED детайли, чиито дизайн и контури основават неповторима, триизмерна светлинна графика на задната част през тъмните часове на денонощието. Стоп светлините при в допълнение предлаганото върхово осъществяване на задните светлини се отличава и с впечатляваща функционалност за динамична смяна на светлинната графика, хармонираща чудесно с динамичните мигачи. В взаимозависимост от конфигурацията на оборудването, новият Golf Variant за първи път предлага и външно косвено осветяване, а като алтернатива могат да се поръчат и анимираните светлинни функционалности за посрещане и изпращане („ Coming Home” и „ Leaving Home”). Индиректното външно осветяване се реализира посредством фаровете, блоковете на задните светлини, осветлението на гнездата на дръжките на вратите и светлините за посрещане в корпусите на външните огледала. Функцията „ Coming Home” се задейства при изключване на запалването, а „ Leaving Home” – при отключването на вратите на Golf Variant. Функцията започва незабавно щом се приближите с ключа на автомобила.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР