Технологията, по която се отчитат резултатите - както в спорта,

...
Технологията, по която се отчитат резултатите - както в спорта,
Коментари Харесай

Политолог подреди следващото правителство, ето кой влиза в него

" Технологията, по която се регистрират резултатите - както в спорта, по този начин и в политиката - постоянно сменя първенците. Едни технологии създават едни любимци, други технологии - други. Ако напълно машинният избор засилваше парламентарното посланичество на партии, които другояче имат по-ниско публично наличие - като Политическа партия и Демократична България, то в този момент това ще бъде променено с променената технология на гласоподаване. " Коментарът направи пред БНР политологът и академични учител доцент Стойчо Стойчев.

Той акцентира, че " в обикновено време каквото е април ", когато ще се проведат предварителните парламентарни избори, нормално гласоподават към 3-3,5 милиона гласоподаватели, а от последните два машинни вота тази изборна интензивност е била " атипично ниска - към 2,6 млн. души ".
-->
" Тази технология на гласоподаване - машинната - спря от присъединяване едни хора, които, в случай че бяха отишли да гласоподават, нямаше да гласоподават за машинните партии, а за хартиените партии. Сега, на изборите на 2 април, тези хора могат да се върнат още веднъж в изборния развой. И при 3-3,5 млн. гласоподаватели преразпределението на местата в Народното събрание ще бъде друго. За да се образува работещо болшинство не е нужна някаква трагична смяна, а една от парламентарните групи да е с 10 депутати повече, с цел да стане това разбъркване ", изясни Стойчев. 

Според него, в случай че в идващото Народно заседание се образува държавно управление, то ще е с първия или с втория мандат. " В момента гласоподавателите на ГЕРБ биха приели доста по-нормално коалиция с Движение за права и свободи, в сравнение с с Българска социалистическа партия. Формула от вида - държавно управление на малцинството на ГЕРБ, подкрепено в залата от депутати от Движение за права и свободи ", уточни политологът.

Шансът в лявото не е на старите муцуни, а на новите лица, които са към президента Румен Радев, счита политологът: " Корнелия Нинова от 2016 година насам е наясно, че нейният проблем не се споделя Бойко Борисов, а Румен Радев, тъй като с него тя оспорва престижа си на водач ".

" В последната година Политическа партия се самоизолираха до степен, в която могат да разчитат единствено на Демократична България. Ако са един индивид, това ще сложи въпроса за превъзмогването на изолацията в идващия парламент доста по-актуално пред Политическа партия и тяхната коалиция, в сравнение с пред ГЕРБ. Общото явяване на Политическа партия с Демократична България ще лиши Демократична България от опцията да бъде сплотяващ център по линия на евроатлантизма. Това ще ги лиши и от опцията ГЕРБ да ги поддържа ", разяснява доцент Стойчев. 

Според политолога самодейността на Има Такъв Народ за референдум е за да черпят от известността на президента.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР