Технологията на разпределения регистър ще започне да се използва в

...
Технологията на разпределения регистър ще започне да се използва в
Коментари Харесай

Алкохолът в Русия ще се следи с помощта на блокчейн система

Технологията на разпределения указател ще стартира да се употребява в Русия за всяка численост алкохолна продукция. Изданието Интерфакс заяви, че формалното пускане на плана е оповестено за средата на 2018 година.
Според прессекретаря на отдела за контролиране на алкохолната продукция в Русия Александър Куликов, към сегашен ден контролът на алкохола се реализира при производството и продажбите на дребно на всяка единица. “На всяка бутилка е нанесена специфична марка, а в магазините тази марка се сканира” – сподели Куликов.

С прехода към блокчейн, Единната държавна автоматизирана система за отчитане на алкохола (ЕГАИС) автоматизирано ще наблюдава онлайн всяка бутилка на всички стадии – от производството до продажбата. “Движението на всяка единица алкохолна продукция основава дребна верига от блокове неизменими транзакции, записвани в дублиращи центрове за обработка на данните” – разясни Куликов.

Очаква се, че новата осведомителна система доста ще облекчи контрола от страна на страната върху алкохола и ще отстрани нуждата от заявления и други съпровождащи документи.

Новата блокчейн система бе тествана от няколко производителя на алкохол, в това число от московския цех “Кин”.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР