Технологичният център Тайван е страна от глобално значение и неговата

...
Технологичният център Тайван е страна от глобално значение и неговата
Коментари Харесай

Американската група в Тайван: Сигурността тук е от глобално значение

Технологичният център Тайван е " страна от световно значение " и неговата сигурност има последствия за света, сподели американският сенатор, Боб Менендес, през днешния ден на среща с президента, Цай Инг-уен, съобщи Агенция Ройтерс.

Коментарът е насочен по време на посещаване в Тайпе на двупартийна група от шестима американски законодатели, в това число ръководителя на комисията по външни връзки на Сената на Съединени американски щати, Менендес, в поддръжка на демократичния остров в лицето на китайския напън.

Съединените американски щати нямат публични връзки с Тайван, претендиран от Китай, само че са най-важният интернационален покровител и снабдител на оръжие.

„ Тъй като Тайван създава 90% от полупроводниковите артикули от висок клас в света, това е страна с световно значение, последици и влияние и затова би трябвало да се разбере, че сигурността на Тайван има световно влияние “, сподели Менендес на Цай на среща в президентската канцелария.

Посещението и употребяваната от него дума " страна " за обозначаване на Тайван евентуално ще вбесят Китай, който отхвърля всевъзможни догатки, че Тайван е страна. Китай преглежда острова като една от своите провинции.

Менендес призна, че китайското държавно управление е " доста недоволно " от визитата на делегацията, само че това няма да я разубеди да поддържа Тайван.

Менендес, демократ, е корав последовател на Тайван. През февруари той съпредложи законопроект, който ще изисква от Съединените щати да договарят за преименуването на фактическото посолство на Тайван във Вашингтон на " Тайванско посланичество ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР