Технологичният милиардер Илон Мъск отново оглави списъка на Forbes с

...
Технологичният милиардер Илон Мъск отново оглави списъка на Forbes с
Коментари Харесай

Мъск отново оглави списъка на Forbes с най-богатите американци

Технологичният милиардер Илон Мъск още веднъж оглави листата на Forbes с 400-те най-богати хора в Съединени американски щати, като доста изпревари втория по благосъстояние човек в страната, съобщи БГНЕС.

Списанието прави оценка чистото положение на Мъск на повече от 251 милиарда $, което надалеч надвишава втория в класацията - създателя на Amazon Джеф Безос. Според Forbes някогашният основен изпълнителен шеф на Amazon има почти 151 милиарда $.

Състоянието на Мъск е с 60,5 милиарда $ повече, в сравнение с през 2021 година, когато светът стартира да излиза от пандемията от ковид, и е нов връх за класацията на Forbes.

По-голямата част от благосъстоянието на Мъск идва от автомобилния производител Tesla - компанията, която той съосновава и продължава да ръководи. Мъск има към една четвърт от компанията, а огромна част от останалото му чисто положение се дължи на компанията за галактически проучвания SpaceX, чиято стойност се е нараснала четирикратно през последните три години, съгласно Forbes.

След като изпадна от листата през 2021 година, някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж се появи тази година на 343-то място с чисто положение, оценено на 3,2 милиарда $. Тръмп е подсилен от неотдавна стартиралата си медийна и софтуерна група Trump Media and Technology Group и нейния главен съперник в Twitter - Truth Social.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР