Технологичният гигант VMware е готов да купи CloudHealth Technologies като

...
Технологичният гигант VMware е готов да купи CloudHealth Technologies като
Коментари Харесай

VMware купува конкурент в облачните технологии

Технологичният колос VMware е подготвен да купи CloudHealth Technologies като част от бизнес програмата за разширение на активността си в облачните услуги, оповестяват международните организации. Главният изпълнителен шеф Пат Гелсингър отхвърли да разяснява цената, само че се приказва че компанията, основана от Пало Алто (Калифорния), ще заплати към 500 млн. $ за придобиването на бостънския стартъп.

VMware желае да купи CloudHealth поради платформата ѝ за облачно ръководство, посредством която фирмите могат да управляват и проучват разноските, осъществяването и представянето на компютърните си среди в личните си центрове за данни и обществени облаци като Amazon Web Services и Azure на Microsoft.

Компанията заяви за придобиването в Лас Вегас по време на VMworld - годишната конференция на компанията, където тя разгласи и серия от нови облачни услуги, в това число разширение на VMware Cloud on AWS партньорството с Amazon.com.

VMware Inc. е дъщерно сдружение на Dell Yechnologies, което дава програмен продукт и услуги за виртуализация на платформите и платформата за виртуализация.

Американската софтуерна компания VMware стъпи в България преди 10 години. Тя възнамерява да разшири двойно офиса си в България през идващите няколко години. Малкият офис в София първоначално, с 200 индивида, се е увеличен и екипът сега наброява 700 души и играе основна роля за част от областите, в които оперира компанията.

Повече от 20 000 кв. м офисна повърхност ще наеме VMware България в София. Планира се през 2019 година там да бъдат преместени чиновниците на компанията, както и да бъдат наети нови такива. От компанията оповестиха, че имат намерение последователно да усилят екипа си до 1500 души през идващите няколко години. По данни на анализаторите от Colliers International Group, профилирана в региона на недвижимостта, това е най-голямото наемане на офисна повърхност в България за последните 10 години. VMware България ще се реалокира строящият се Garitage Park, който се намира на Околовръстния път на София, в непосредствена непосредственост до столичния "Бизнес парк ". От компанията акцентират, че са избрали местоположението поради добре развитата инфраструктура. По проект новите офис пространства на VMware би трябвало да са подготвени за асимилиране през 2019 година и целият екип на компанията да се обитава там.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР