Технологичният гигант Facebook отбеляза спад на дневните си активни потребители

...
Технологичният гигант Facebook отбеляза спад на дневните си активни потребители
Коментари Харесай

За първи път в историята на Facebook дневните активни потребители намаляха

Технологичният колос Фейсбук означи спад на дневните си дейни консуматори (DAU) за първи път в 18-годишната си история. Това съобщи BBC.

Компанията майка на Фейсбук Meta Networks заяви, че през последните три месеца на 2021 година броят на дейните консуматори е намалял до 1,929 милиарда в съпоставяне с 1,930 милиарда през предходното тримесечие. Фирмата също по този начин предизвести за закъснение на растежа на приходите в изискванията на конкуренция от страна на платформи като TikTok и YouTube.

Акциите на Meta поевтиняха с повече от 20% след новината. Спадът изтри към 200 милиарда $ от борсовата стойност на компанията. Акциите на други обществени медии, измежду които Twitter, Snap и Pinterest, също записаха внезапно понижение в цената.

Главният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг разяснява, че растежът на продажбите на компанията е бил обиден, защото аудиторията, изключително по-младите консуматори, е напуснала и се е трансферирала при съперници. Той е уверен, че вложенията във видео и виртуална действителност ще се изплатят, както предходните в мобилната реклама и Instagram Stories. Но и означи, че по време на предходните промени в тактиката на компанията не се е налагало да се бори с огромен съперник.

" Екипите се оправят сносно и продуктите се развиват доста бързо. Нещото, което е ненапълно неповторимо в този момент, е, че TikTok към този момент е толкоз огромен съперник и продължава да пораства с много бързи темпове " , уточни Зукърбърг.
 Проучване: Фейсбук и Instagram събират данни от консуматори под 18 година
Проучване: Фейсбук и Instagram събират данни от консуматори под 18 година

Въпреки обещанията им, че ще лимитират сходни дейности

Meta, която има втората по величина платформа за цифрова реклама в света след Гугъл, също по този начин съобщи, че е била наранена от измененията в отбраната на персоналните данни в операционната система на Apple. Според основния финансов шеф Дейв Уехнър промените са затруднили насочването и измерването на рекламите на марките във Фейсбук и Instagram и могат да окажат влияние " от порядъка на 10 милиарда $ " за тази година.

Общите доходи на Meta, които в по-голямата си част идват от реклама, набъбнаха до 33,67 милиарда $ през последните три месеца на 2021 година Фирмата предвижда доходи сред 27 и 29 милиарда $ за идващото тримесечие, което е по-малко от упованията на анализаторите.
 50 000 консуматори на Фейсбук са били шпионирани от частни компании за наблюдаване
50 000 консуматори на Фейсбук са били шпионирани от частни компании за наблюдаване

Компаниите са основани в Израел, Индия, Северна Македония и Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР