Техническата академия на „Росатом“ стана първият център за сътрудничество с

...
Техническата академия на „Росатом“ стана първият център за сътрудничество с
Коментари Харесай

„Росатом” ще си сътрудничи с МААЕ по отношение на ядрената сигурност

Техническата академия на „ Росатом “ стана първият център за съдействие с Международната организация за атомна сила (МААЕ), който ще работи в три разнообразни области - нуклеарна просвета и приложенията ѝ, нуклеарна сигурност и нуклеарна сила.

Центровете работят в характерни механически области за шерване на познания и запаси в областта на мирното потребление на нуклеарна сила, а задачата им е да оказват помощ държавните управления по света да реализират задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване. От 46 центъра, предлагащи проучвания, разработки и образование, множеството работят с МААЕ в една област, единствено някои от тях в две.

Техническата академия в Обнинск ще работи за основаване на взаимни учебни заведения сред „ Росатом “ и МААЕ, ще развива електронно образование и ще създава разнообразни образователни материали, съобщи Iaea.org. „ Това е следващото значимо самопризнание за тясното съдействие сред МААЕ и Техническата академия на „ Росатом “ в региона на нуклеарната сигурност “, съобщи Хуан Карлос Лентихо, заместител общоприет шеф на МААЕ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР