Техеран просто търси извинение за нападение на Израел и за

...
Техеран просто търси извинение за нападение на Израел и за
Коментари Харесай

Иран се готви да срине столицата на Израел

Техеран просто търси опрощение за нахлуване на Израел и с цел да " срине Тел Авив със земята ", предизвести някогашен водач на Иранската революционна армия. Ръководството на армията упреква Израел за това, че е оказал помощ на Съединени американски щати да убие военачалник Касем Солеймани, оповестява " Таймс оф Израел ".

Говорейки пред обвързвана с Хизбула телевизия Al-Mayadeen в събота, Мохсен Резай, запитан дали Иран ще извърши предходните си закани за нахлуване на Израел при положение на война със Съединени американски щати. " Не бива да се съмнявате в това. Със сигурност щяхме да сринем Тел Авив. Търсихме подобен предлог ".

Резай се смята за най-висш политик и консултант на висшия водач аятолах Али Хаменей. " Ако те (САЩ) създадат нещо, можем да го използваме като предлог да нападаме Израел, тъй като Израел игра роля в мъченическата гибел на военачалник Солеймани ".

" Чакахме американците да ни дадат мотив да нанесем удар по Тел Авив, тъкмо както нападнахме Айн Ал Асад ", добавя той, като се базира на американската военна база в Ирак, която Иран удари с няколко ракети в отговор на убийството на Солеймани.

Това не е първият път, когато Резай заплашва да унищожи израелски градове. " Реваншът на Иран против Америка за убийството на Солеймани ще бъде тежък... Хайфа и израелските военни центрове ще бъдат включени в отмъщението ", изяснява той през януари.

След офанзивата на Иран против американската база и многократните ирански закани, министър председателят Бенямин Нетаняху предизвести Иран за нахлуване против Израел.

" Ние сме непоколебими към тези, които желаят да лишават живота ни. Ние стоим уверено и със мощ. Който се опита да ни нападне, ще получи сразяващ ответен удар ", съобщи той на конференция в Йерусалим.

В изявлението си, Резай разяснява, че Иран деликатно следи американските войски и кораби в Близкия изток и може елементарно да ги удари при спор.

" Естествено, ние разполагаме с точна информация, благодаря на Аллах. Всички американски бази са под нашето наблюдаване. Всички американски самолетоносачи са под наш надзор ".

" Ние знаем броя на американските кораби в Индийския океан и Оманско море и къде се намират в Персийския залив и какво имат в Катар и Бахрейн и (знаем за) тяхната активност в Ирак ", изяснява Резай.

Иран даже наблюдава обособени американски бойци и има информация за хотелите, в които са отседнали, кои са техните другари и даже " къде си набират месото и храната ".

" Нашата информация е доста точна. Бомбардирахме базата Айн Ал Асад въз основа на подробни калкулации. Знаехме, че това е доста значимо място за американците, което трябваше да ударим ", разяснява той.

Пентагонът съобщи по-рано, че броят на чиновниците на американската войска, диагностицирани с мозъчни контузии е над 100, защото от ден на ден военни страдат от последствията след офанзивата с балистични ракети на Иран при започване на предишния месец в Ирак.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР