Техеран няма да признае Крим, Луганската, Донецката, Херсонската и Запорожската

...
Техеран няма да признае Крим, Луганската, Донецката, Херсонската и Запорожската
Коментари Харесай

Звучна плесница за Кремъл: Иран отказа да признае завоеванията на Русия в Украйна

„ Техеран няма да признае Крим, Луганската, Донецката, Херсонската и Запорожската област като част от Русия “, съобщи иранският министър на външните работи Хосеин Амир Абдоллахиан. Въпреки " отличните връзки " с Москва Иран признава суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, сподели министърът в изявление за TRT World, оповестено в YouTube.

" Защото ние държим на нашия пореден принцип във външната политика: когато споделяме, че спорът в Украйна не е решение, ние имаме вяра в нашата позиция като главен политически принцип, на който разчитаме ", сподели той. Но това не значи, че Иран ще спре да доставя оръжия на Москва за експанзията в Украйна.

БГНЕС напомня, че вследствие на противозаконен референдум през 2014 година Крим бе анексиран от Русия. Донецка, Луганска, Запорожска и Херсонска област също бяха заграбени на 30 септември 2022 година

Единствено Венецуела, Никарагуа, Сирия, Афганистан, Северна Корея и Куба признават полуостров Крим за част от Руската Федерация, а независимостта на самопровъзгласилите се Донецка национална република и Луганска национална република е приета единствено от Сирия и КНДР. Българският президент Румен Радев един път се изпусна да каже, че Крим " сега е съветски ", само че ден по-късно се поправи, че е свестен неопределено.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР