Тефлонови, чугунени, алуминиеви, стъклени, керамични съдове – все по-трудно става

...
Тефлонови, чугунени, алуминиеви, стъклени, керамични съдове – все по-трудно става
Коментари Харесай

За съдовете с керамично покритие

Тефлонови, чугунени, алуминиеви, стъклени, керамични съдове – все по-трудно става на всяка стопанка да избере най-подходящото покритие на съдовете за своята кухня – един път тефлонът не е нездравословен, след това се оказва, че е със период на валидност и може да бъде рисков, чугунените съдове пък тежат прекомерно доста и така нататък.

Защо обаче през последно време от ден на ден се употребяват и популяризират керамични съдове и с какво са по-различни от останалите - не е ли нездравословно тяхното покритие изключително в случай че бъде засегнато и не са ли прекомерно нежни и елементарно чупливи? Ето и отговорите на тези въпроси:

Съдовете с керамично покритие са по-добрия избор за вашата кухня, защото не вредят на здравето ви. Керамичните съдове са направени от натурален материал, направени са на глинена основа и спрямо тефлона са доста по-добър избор.

Освен това керамичните съдове ви дават опцията да ги нагреете на по-високи градуси, в сравнение с тефлоновите съдове. Друг плюс на съдовете с керамично покритие, с изключение на, че са доста издръжливи, е, че даже да ги надраскате, това няма по никакъв метод да се отрази на готвенето, на храната или пък на здравето ви.

 За съдовете с керамично покритие

Смята се, че керамичните съдове не са задоволително издръжливи, защото са направени на естествена основа. Всъщност тефлонът и съдовете с такова покритие може да се употребява сред 3 и 5 години, или най-малко по този начин предлагат експерти.

А съдовете с керамично покритие нямат никакво ограничаване, т.е. може да ги употребявате дотогава, до когато решите, тъй като те не са никаква заплаха за вашето здраве и здравословна храна.

Вкусовите качества на храната се резервират повече, когато храната ви е приготвена на керамични съдове. Освен това тези съдове ви дават опция да се храните по-здравословно – с по-малко лой.

Благодарение на покритието си от натурален материал, керамичният съд разпределя безусловно отмерено топлината и пести доста сила.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР