Течната диета е доста необичайна, но много ефективна. Тя се

...
Течната диета е доста необичайна, но много ефективна. Тя се
Коментари Харесай

Течна диета

Течната диета е много необикновена, само че доста ефикасна. Тя се базира върху потреблението единствено на течности през времето, когато сте на диета.

Тъй като дългото хранене с течности ще накара стомаха ви да стане ленив, ще би трябвало да се захранвате последователно с твърда храна. Тази диета не би трябвало да се съблюдава повече от една седмица.

Диетата позволява потреблението на бульони, сокове, отвари, млечни артикули. С течна диета можете да свалите по кг дневно – за седмица ще сте свалили 4-5 кг.

Ако съчетавате разнообразни типове течности, ще заредите организма си с потребни субстанции по време на диетата. Течната диета освен ще ви втали, само че и ще почисти организма ви от отрови и шлаки.

При спазването на тази диета са прибягва до специфична точкова система. Всяка чаша течност се равнява на несъмнено количество точки. На ден би трябвало да консумирате течности за не повече от 100 и тридесет точки.

Една чаша запарка от овесени ядки се равнява на пет точки. Отварата от овесени ядки се прави, като половин чаша овесени ядки се варят в един литър вода и се прецеждат.

Прясно изцеденият зеленчуков сок, разводнен на половина с вода, носи 10 точки. Зеленчуковият бульон без сол се равнява на пет точки.

Месният бульон от постно месо се равнява на двадесет точки, а компотът от сушени плодове без прибавяне на захар се равнява на пет точки.

Сокът от плодове, на половина разводнен с вода, се равнява на двадесет точки, на толкоз е равна и една чаша нискомаслено прясно мляко. Чаша айрян е равна на 10 точки.

Най-добре е в случай че можете денем да консумирате по една чаша от всички артикули от листата. Препоръчително е за закуска да изпиете отварата от овесена каша, а преди лягане да изпиете чаша айрян.

Освен това можете да пиете колкото желаете вода и две чаши кафе без захар дневно. Пийте течностита на дребни глътки. След като завърши диетата, два дни съчетавайте естествена храна с течна.

Добре сдъвквайте храната, защото стомахът ви ще е отвикнал от твърдата храна. След съблюдаване на течната диета най-малко един месец се въздържайте от мазна храна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР