Тече подготовка за избори, заяви пред БНР политологът Марая Цветкова.

...
Тече подготовка за избори, заяви пред БНР политологът Марая Цветкова.
Коментари Харесай

Марая Цветкова: ИТН са склонни да дръпнат щепсела на кабинета

" Тече подготовка за избори ", съобщи пред БНР политологът Марая Цветкова. По думите ѝ належащо е техническо време както на тези, които са срещу държавното управление и са в него, по този начин и на тези, които се пробват да го запазят.

" Ще се изчака да минат основни законопроекти и тогава ще се върви към друга настройка, тъй като виждаме, че това не работи. Има Такъв Народ евентуално е гласувала повече пъти с ГЕРБ и Движение за права и свободи, в сравнение с с формалните си съдружни сътрудници. Българска социалистическа партия слага червени линии, които са от основно значение за Демократична България и Политическа партия ", сподели Марая Цветкова в предаването " Преди всички ".

" Войната в Украйна отвори Кутията на Пандора ", счита Цветкова, която очерта това като външнополитически фактор за трусовете в ръководещата коалиция.

По тематиката с несъгласията в обединението и изхода от спора за избор на шеф на Българска народна банка политологът посочи:

" Има Такъв Народ са склонни да пернат щепсела на държавното управление, в случай че не бъде определен Каримански. Този пост е една от главните им цели и не просто да придобият поста, те желаят тъкмо Каримански да бъде. "

Още с появяването си Има Такъв Народ се пробваха " да счупят партийната система " и съумяха, а в този момент следим опит на остарели и нови лица " да се набутат в тези дребни овакантени ниши в общественото пространство в България ", разяснява Марая Цветкова във връзка на другите поръчки за нови партии, измежду която и тези на Стефан Янев и Мая Манолова.

Учредяването на партия Политическа партия е доста значимо от позиция на дълготрайните цели на този план, означи политологът.

Според Цветкова това би опровергало тезата, че става дума за " план еднодневка ", който би трябвало да извърши съответно заложени цели.

Ако учредяването на партия Политическа партия не значи упоритости в дълготраен проект, то това би било " следващата подготовка за предварителни избори ". Тя добави, че от Политическа партия към този момент " гледат да се отърват " от мандатоносителите.

" Ще забележим дали тази партия няма да бъде хай тек партия, по какъв начин ще си управлява структурите по места, дали ще бъде задоволително новаторска ", добави политологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР