Театрално-визуалният спектакъл Морфин е дело на екип от независими млади

...
Театрално-визуалният спектакъл Морфин е дело на екип от независими млади
Коментари Харесай

„Морфин” на Булгаков с първа постановка на българска сцена

Театрално-визуалният театър „ Морфин ” е дело на екип от самостоятелни млади създатели. Представлението е първа режисура у нас по едноименната повест на Михаил Булгаков, режисьорски дебют на Кристина Беломорска на професионална сцена и първи моноспектакъл на артиста Петър Петров - Перо. И двамата са ученици на проф. Иван Добчев (випуск 2019) в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов ” и са създали сами театралния вид на повестта.


„ Морфин ” показва ориста на младия доктор Сергей Поляков, попаднал според от опиата, и опитите му да се освободи от нея. Всъщност повестта е самобитна изповед на самия Михаил Булгаков, който също се пристрастява към морфина в някакъв стадий от живота си, само че съумява да преодолее тази взаимозависимост след двегодишни старания.

Сценографията и костюмите са дело на Сияна Драганинска, която също прави своя професионален дебют. Автор на музиката е Давид Кокончев, а мултимедията е основана от Sturshel Studios - Боян Фераджиев, Алекс Генчев и Иван Иванов, със съдействието на Стефан Михалев - Оди.


Спектакълът е сбъднат с финансиране от Националния фонд „ Култура ” по стратегия „ Творчески начинания 2021 година ”

Премиерата на „ Морфин ” е на 25 февруари от 19.30 часа в Yalta Art Room.

Снимки: ФС на „ Морфин ”
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР