Великденските празници дават старт на сезона по Черноморието.Предстоящите празници като

...
Великденските празници дават старт на сезона по Черноморието.Предстоящите празници като
Коментари Харесай

Експерти: В туризма 2+2 не трябва да прави 4. Какво можем да предложим 365 дни?

Великденските празници дават старт на сезона по Черноморието.

„ Предстоящите празници като всяко пътешестване в нашия живот е една от най-красивите страни на това, което можем да определим като смисъл, като мотивация, като цел. Смисълът всеки ден да бъдем на работа, е да се редуват тези житейски интервали с красиви и незабравими мигове, които оставят скъпи мемоари “, разяснява в „ Тази заран “ доктор Полина Карастоянова от Националния ръб по туризъм.

„ Ако летният туризъм у нас е 70% от целия туризъм, в този момент огромната задача пред министъра и пред нас е по какъв начин да създадем още 70% на други туристически артикули. В туризма е значимо 2 и 2 да не прави 4, а постоянно да има добавена стойност, постоянно да има страст, прекарване, което остава като най-стойностното нещо, което имаме “, уточни още тя.

 Криза с визите на чужденци: Само по Южното Черноморие търсят 27 000 служащи България 3 мин. Криза с визите на чужденци: Само по Южното Черноморие търсят 27 000 служащи  На прага на летния сезон: Промени в закона ще улеснят наемането на служащи от чужбина България 2 мин. На прага на летния сезон: Промени в закона ще улеснят наемането на служащи от чужбина  Хотелиер: Проблемът с неналичието на личен състав по морето е голям Тази събота и неделя 5 мин. Хотелиер: Проблемът с неналичието на личен състав по морето е голям  Сезонът на пътуванията: Избираме все по-дълги екскурзии и по-често с рейс България 2 мин. Сезонът на пътуванията: Избираме все по-дълги екскурзии и по-често с рейс  Хроничен дефицит на фрагменти: Как ще посрещат туристите на морето това лято? Тази сутрин 5 мин. Хроничен дефицит на фрагменти: Как ще посрещат туристите на морето това лято?  Устойчив туризъм: Гърция усилва предпазените си морски площи Тази събота и неделя 2 мин. Устойчив туризъм: Гърция усилва предпазените си морски площи  Евтим Милошев: Нямам никакви политически, стопански и бизнес обвързаности Защо, господин министър 6 мин. Евтим Милошев: Нямам никакви политически, стопански и бизнес обвързаности  Българите са най-предпочитаните служащи в бранш туризъм Новини 3 мин. Българите са най-предпочитаните служащи в бранш туризъм  Криза с визите на чужденци: Само по Южното Черноморие търсят 27 000 служащи България 3 мин. Криза с визите на чужденци: Само по Южното Черноморие търсят 27 000 служащи  На прага на летния сезон: Промени в закона ще улеснят наемането на служащи от чужбина България 2 мин. На прага на летния сезон: Промени в закона ще улеснят наемането на служащи от чужбина  Хотелиер: Проблемът с неналичието на личен състав по морето е голям Тази събота и неделя 5 мин. Хотелиер: Проблемът с неналичието на личен състав по морето е голям  Сезонът на пътуванията: Избираме все по-дълги екскурзии и по-често с рейс България 2 мин. Сезонът на пътуванията: Избираме все по-дълги екскурзии и по-често с рейс  Хроничен дефицит на фрагменти: Как ще посрещат туристите на морето това лято? Тази сутрин 5 мин. Хроничен дефицит на фрагменти: Как ще посрещат туристите на морето това лято?  Устойчив туризъм: Гърция усилва предпазените си морски площи Тази събота и неделя 2 мин. Устойчив туризъм: Гърция усилва предпазените си морски площи  Евтим Милошев: Нямам никакви политически, стопански и бизнес обвързаности Защо, господин министър 6 мин. Евтим Милошев: Нямам никакви политически, стопански и бизнес обвързаности  Българите са най-предпочитаните служащи в бранш туризъм Новини 3 мин. Българите са най-предпочитаните служащи в бранш туризъм

„ Тази година пролетта върви добре и няма нищо общо с предходната пролет, когато си беше много студено. Министърът влетя с летящ старт и обърна внимание и на културния туризъм, с цел да може нашата страна да стане целогодишен притегалетен център за туристите, а не да се изсипват на някакви си празници “, означи климатологът проф. Георги Рачев, който е и зам.-председател на Българската асоциация на туристическите организации.

„ Зимният сезон беше добър, неприятното е, че мъчно доближаваме 2019 година и на Балканския пазар сме на последно място. Държавата би трябвало да припознае бранша, който носи ужасно доста пари – с изключение на прекарването и всичко останало. Той отваря и ужасно доста работни места “, уточни още той.

„ 1/3 от туристите за празниците ще пътуват към морето. Имахме ранно лято още при започване на април и огромна част от комплексите отвориха. Има към този момент една доста висока степен на претовареност за идните празници – на избрани места до 100% “, изясни доктор Карастоянова.

„ Още 1/3 ще предпочетат вътрешността на страната - балнео и спа комплексите. Когато времето на открито е към момента динамично, използваме атракциите и минералните запаси. Останалата 1/3 пътуват при родственици, близки и другари “, уточни още тя.

Според Полина Карастоянова фокусът на страната би трябвало да бъде върху всичките 365 дни в годината и какво във всеки от тези дни може да се предложи на нашите посетители – български или задгранични.

Гърция, Турция, Египет, Тунис, Мароко, Италия и Испания също са доста желани дестинации.

Относно рецесията с визите за задгранични служащи у нас, проф. Георги Рачев разяснява: " Изведнъж се оказа, че може няколко министерства да обединят напъните си и визите да стават по-лесно и по-бързо за тези служащи. Защо да не могат да се вършат електронно и да стават бързо? ".

" Министър-председателят на Гърция отиде на Лесбос и посрещна 93-ма турски туристи, които дойдоха за отмора. Ето я страната ", уточни още той.

" До този миг, когато приказваме за държавна политика в туризма, ние можем да посочим задоволително образци за дефицити в това отношение. Оценяваме напъните на служебния министър - да бъде самодеен, да работи със размах и да търси решение за за визовия режим на служащи от трети страни ", добави Полина Карастоянова.

" След 9-10 месеца ледников интервал в Министерството на туризма виждаме смяна, която е позитивна. В доста дребна степен обаче ще бъде решен казуса с служащите ", означи още тя.

Поморие обичайно се цялостни с туристи за Гергьовден, а дългата поредност от почивни дни тази година дава шанса празниците да се слеят с началото на летния сезон.

Таня Йовова, която дава отговор за резервациите в хотел, разяснява, че в него към този момент има туристи. Очакват се посетители както от България, по този начин и от Румъния.

„ Тази година поради полетите на летище Бургас се чакат туристи и от Англия и Полша, които да дойдат без специфичен пакет за Великден “, изясни тя пред Лора Стаматис.

Според нея по това врене туристите търсят SPA услугите, които се оферират на морето, само че и с вярата, че времето ще бъде задоволително хубаво.

„ Поморие ще се изпълни, и то освен поради великденските празници, а тъй като на 6 май е празникът на града. Очакваме доста интернационалните посетители. Ще има стратегия, в която е включен и нашият обичаен гергьовденски панаир “, изясни Христина Славова от Туристическата камара.

„ Нашите туристи и посетители ще бъдат освен от България, само че и от Гърция, Румъния, Англия, Полша. Очакват се доста радостни и светли празници в Поморие “, уточни още тя.

Според Христина Славова се чака растеж на всички пазари, обрисува се прекрасен и сполучлив сезон, по-думите ѝ възобновяване на туристическият бранш след COVID-19 се случва бързо.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР