За пореден път г-жа казва неистини. Днес - от трибуната

...
</TD
>За пореден път г-жа казва неистини. Днес - от трибуната
Коментари Харесай

Министър Стоянов за обвиненията от Нинова: Тя казва неистини и изнася поредна манипулация

" За следващ път госпожа споделя лъжи. Днес - от трибуната на Народното събрание. " Това написа министърът на стопанската система и промишлеността в профила си в обществената мрежа Фейсбук във връзка изявление на, която съобщи, че Стоянов от два месеца не е идвал на парламентарен надзор, с цел да отговори за оповестеното в негови изказвания, че се готви " голяма немска инвестиция за над 1 милиард за фотоволтаичен парк на язовир " Огоста ". 

Публикацията на служебния министър, ориентирана към водача на левицата, гласи следното: 

" Изнесе следващата операция, която демонстрира по какъв начин " свободно “ борави с информация по всички тематики, само че която може да вкара в подвеждане българското общество. Затова ще показва правилната фактология.

Накратко – бях упрекнат, че редовно не съм се явявал на парламентарен надзор.

Истината е, че за тези 8 седмици, в които работи Народното събрание, от парламентарен надзор съм отсъствал един-единствен път. При това осведомих ръководителя на Парламента три дни по-рано, а мотивът бе планувана значима среща със стратегически задграничен вложител и посланика на страна-член на Европейски Съюз, който го придружаваше.

Във всички останали случаи съм бил разполагаем на народните представители, само че те са решили да изслушат други министри в рамките за времето за парламентарен надзор. До този миг поставените към мен устни питания и въпроси са общо 7 (седем). А не десетки, както госпожа Нинова си измисли през днешния ден. Всъщност едвам 2 от тях са заложени от нея и никое не касае язовир " Огоста “.

През този интервал съм взел участие на 2 (два) блиц-контрола в Комисията по икономическа политика и нововъведения, където всеки неин член е можел да зададе всевъзможни питания за активността на министерството, което управлявам. На тези съвещания са участвали народни представители от Българска социалистическа партия и госпожа Нинова е имала всички благоприятни условия посредством тях да сложи своите въпроси към мен.

В същото време, десетки въпроси бяха заложени към мен документално, една огромна част от госпожа Нинова и народни представители от Българска социалистическа партия. За страдание не виждам отговорите им да се разясняват от трибуната, по тази причина ще припомня единствено, че в тях предоставих редица информации, представляващи публичен интерес, като да вземем за пример:

Че за интервала, в който е била министър на стопанската система и промишлеността, са изплатени близо 800 000 лева компенсации на освободени от нея чиновници.

Че по нейно време, в системата на Министерството на стопанската система и промишлеността, са подписани контракти за адвокатски услуги с една избрана адвокатска фирма за над

400 000 лева

В умозаключение бих желал да успокоя госпожа Нинова, че все още (за разлика от предишен миг на ръководство на министерството) се съблюдават всички законови разпореждания. Затова и никой вложител (независимо дали е непознат или български) не може да заобиколи нито една процедура или законово условие.

Надявам се напълно скоро да имам опцията да отговоря на всички сложени въпроси към мен в пленарна зала. До тогава чакам да не се спекулира по мой адрес, като се злоупотребява с трибуната на Народното събрание. Защото днешното държание на госпожа Нинова мощно припомня за един афоризъм на Марк Твен: " Аз не съм от тези хора, които, изказвайки мнение, се лимитират до обстоятелствата ", приключва министър Стоянов обявата си.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР