В Морската градина на Бургас обособиха цветна писателска алея. Тя

...
</TD
>В Морската градина на Бургас обособиха цветна писателска алея. Тя
Коментари Харесай

В Морската градина на Бургас вече има цветна писателска алея

В Морската градина на Бургас обособиха цветна писателска алея. Тя се намира в непосредствена непосредственост до паметника на поета Христо Фотев. Алеята беше открита със засаждане на първите красиви растения, които ще допълват цялостната визия на парка. Сред тях има многогодишни цветя, рози, хризантеми, теменужки и други. Идеята е цветната алея да пораства с издаването на всяка нова книга на бургаските създатели, които ще имат опция да допълват пространството.

Началото бе сложено с цветя от премиерата на книгата " Капка, изпреварила дъжд " на Диана Саватева, която е и зам.-кмет с сектор " Култура, туризъм и спорт " в Община Бургас. Предвидено е алеята да има профилирана табела, която ще бъде направена от студентите във Филиала на НХА Бургас.

" Посъветвах се със експерти по озеленяването. Тук във всеки сезон могат да се засаждат разнообразни цветя. Сега е сезонът на теменужките. Много съм щастлива, че хрумването откри доста съидейници в лицето на създателите от Бургаска писателска общественост. “, сподели Диана Саватева.

Заедно със зам.-кмета в засаждането на цвята се включи Светла Танева, шеф отдел " Озеленяване " в Общината, както и писателите Бина Калс, Константин Корадов, Роза Боянова, Роза Максимова и др.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР