Спортните клубове от комплекс Христо Ботев на бул.Източен 10 поискаха

...
</TD
>Спортните клубове от комплекс Христо Ботев на бул.Източен 10 поискаха
Коментари Харесай

Поискаха яснота за бъдещото ползване на паркинга до южната част на стадион Христо Ботев

Спортните клубове от комплекс " Христо Ботев " на бул. " Източен " 10 желаеха с публично писмо до община Пловдив изясненост за бъдещото прилагане на паркинга въз основата, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Опасенията ни са, че паркоместата ще бъдат присъединени към стадион " Христо Ботев " и достъпът на наши членове до тях ще бъде стеснен. Липсата на задоволително паркоместа към спортния комплекс ще затрудни в забележителна степен подготвителния развой с децата, защото ще се сътвори неспособност за тях да бъдат водени на тренировки от родителите си, тъй като те няма къде да спрат колите си " - се споделя в писмото.

Членовете и управленията на спортните клубове считат, че състезателен комплекс " Христо Ботев " с прилежащия терен би трябвало да продължи да се употребява настрана от стадион " Христо Ботев ". В комплекса се упражняват над 10 типа спорт от над 800 индивида. 

" В случай, че двата парцела ще бъдат обединени с общ паркинг, желаем да изразите мнение какъв % от паркинга ще се употребява от спортните клубове, трениращи в комплекса " - допълват спортистите като прецизират, че решението на казуса зависи напълно от община Пловдив, която е притежател на двата терена.  Настоява още в този момент общината публично да заяви желанията си по отношение на използването и стопанисването на паркинга, който по думите им, се строи, с цел да обслужва на първо място стадион " Христо Ботев ". 

Заместник-кметът по строителство и вложения съобщи за Plovdiv24.bg , че персонално той ще предложи и ще упорства пред Общинския съвет да бъде възложен нужният брой паркоместа за клубовете в новостроящия се паркинг.

" Бил съм на среща с хората на място. Тогава поех ангажимент да се асфалтира тази зона. Имат съображение, въпреки всичко упражняват нашите деца " - разяснява Райчев.

В момента треньори, членове на клубовете и родители на децата, които упражняват в базата на " Източен " 10, са принудени да стопират колите си на булеварда.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР