Седмокласниците от училищни клубове Приятели на науката“ и Науката и

...
</TD
>Седмокласниците от училищни клубове Приятели на науката“ и Науката и
Коментари Харесай

Екоексперти изнесоха лекция за опазване на въздуха

Седмокласниците от учебни клубове " Приятели на науката “ и " Науката и аз “ от СУ " Патриарх Евтимий “ с ръководители госпожа Божинова и господин Янчев посетиха автоматизирания измервателен пункт " Каменица “ – един от двата пункта за мониторинг качеството на въздуха в града под тепетата.

Експерти на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) и Регионалната лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда изнесоха лекция пред запалените от науката младежи за замърсяването на въздуха в урбанизираните територии и рисковете за околната среда и човешкото здраве.

Вниманието им беше ориентирано към главните източници на замърсяване с фини прахови частици в града - битовото отопление, интензивния авто трафик, строителството, както и към приноса, който семействата могат да имат за намаляването на отрицателното влияние.

Разумният избор на способи за отопление, пестенето на сила, потреблението на различни и устойчиви способи на напредване са част от методите да се погрижим освен за здравето си, само че и за природата.

Лекцията навън се организира неслучайно през октомври - при започване на отоплителния сезон. Освен да даде базови познания на младежите, тя цели да насочи публичното внимание към тематиката за запазване на атмосферния въздух и ограниченията, които зависят от всички жители и организации.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР